Servisne

Počela akcija besplatnog sakupljanja kabastog otpada

JKP “Mediana” počelo je akciju besplatnog sakupljanja kabastog otpada. Ovo preduzeće odvoziće ovu vrstu otpada po pozivu građana. Napominju da je usluga besplatna.

 

Česta je slika da građani kabasti otpad izbacuju gde stignu, najčešće pored kontejnera, ili u nekom prirodnom staništu, praveći tako divlje deponije. Tako se mogu videti deponije koju čine stari kreveti, fotelje, dušeci i druga vrsta ovog otpada.

Izbacivanje ovakvog otpada je zabranjeno, upozoravaju u Mediani.

“Kabasti otpad je sav otpad koji je zabranjeno bacati u kontejner ili pored kontejnera, a pod tim se podrazumeva stari nameštaj, stari uređaji, stara stolarija, sve što je krupno (kabasto). Kontejneri nisu predviđeni za deponovanje kabastog otpada i svako odlaganje istog dovodi do oštećenja kontejnera”, objašnjavaju.

 

Kabasti otpad JKP «Mediana» Niš odvozi dolaskom na adresu. Ističu da je dovoljno je samo da građani zakažu uslugu koja je besplatna.

Građevinski šut i zemlju takođe je zabranjeno bacati u kontejner ili pored, odlaganje ove vrste otpada je besplatno na gradskoj deponiji za građane, upozoravaju u Mediani. Građani mogu da zakažu termin odvoženja ovo otpada na telefone 018/ 25 01 25 i 0800/ 018 002 (besplatan poziv sa fiksne mreže).

U ovom preduzeću objašnjavaju da komunalni otpad predstavlja otpad iz domaćinstva i da se odlaže u kontejnere (podzemne i nadzemne) ili u posude za otpad koje poseduju domaćinstva (kante). JKP «Mediana» Niš odvozi ovu vrstu otpada po unapred određenom planu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com