Društvo

Počasni konzul Mađarske u Srbiji odlikovan ordenom “Viteški krst”

Počasnom konzulu Mađarske u Republici Srbiji Miloju Brankoviću danas je uručeno odlikovanje “Viteški krst” mađarskog ordena za zasluge kojim ga je odlikovao predsednik Mađarske za izuzetan doprinos u ojačavanju čvrstih veza Srbije i Mađarske.

Brankoviću je orden uručio Njegova ekselencija, ambasador Republike Mađarske Atila Pinter, a dodeli je prisustvovala i gradonačelnica Dragana Sotirovski.

“Predsednik Mađarske odlikovao je Miloju Brankovića, počasnog konzula Mađarske u Nišu ordenom za zasluge “viteškim krstom” za njegova izvanredna zalaganja kojim dopirnosi razvoju mađarsko – srpskih odnosa. Odnosi između dve zemlje su po istorijskim merilima na izuzetno visokom nivou kojima je Brankovic kao prvi počasni konzul Mađarske u Srbiji od 2008.godine u velikoj meri doprineo”, rekao je Atila Pinter prilikom dodele.

U okviru njegovog delovanja, Mađarska ima diplomsko učešće na jugu Srbije. Doprineo je razvoju ekonomskih odnosa dve zemlje, što pomaže pokretanju mnogih mađarskih investicijama u regionu.

Pinter je istakao da investicijama žele da uspostave uspešno poslovanje i otvaranje novih radnih mesta u Srbiji.

Branković je prilikom dodele ordena izjavio da mu je velika čast i zadovoljstvo što je odlikovan ovim priznanjem od strane mađarskog predsednika.

“Ovo priznanje je velika obaveza da i dalje nastavim sa svojim radom i nadam se da ću svojim radom da uspostavim još bolje veze i još veće privredne relacija koje bi trebalo da daju rezultat na razvoju naših dveju država”, kazao je Branković.

Prema rečima Dragane Sotirovski, postignut je dogovor o povezivanju privrede ove dve države u ovom delu Srbije. Dodala je, da se to odnosi prvenstveno na turizam, odnosno na povezivanja gradova iz našeg kraja sa gradovima u Mađarskoj.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com