Društvo

Pobednik učenička kompanija Gimnazije “Bora Stanković”

Učenička kompanija “Tengen Systems” iz Gimnazije “Bora Stanković” u Nišu osvojila je prvo mesto na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija koje je održano u Nišu. Učenici ove kompanije osmislili su sistem koji automatizuje organizaciju turnira i takmičenja.

Drugoplasirana je učenička kompanija “Apiramid”, Srednja škola “Nikola Tesla” u Boljevcu. Oni se bave proizvodnjom magnetne kuglice za  opuštanje.

Apiramid

Treće mesto pripalo je kompaniji “SizaRD” koju čine učenici  Umetničke škole u Nišu, a bave proizvodnjom  senzornih igračaka namenjenih razvoju dece.

SizaRD

Na četvrtom mestu se našla ekipa “Man’s Breakthroughs” iz Tehničke škole “Rade Metalac” u Leskovcu. Oni su se na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija predstavili  proizvodnjom  zaštitnog elementa za automobile koji apsorbuje udare pri parkiranju.

Man’s Breakthroughs

Ove četiri kompanije učestvovaće na nacionalnom finalu u Novom Sadu, zajedno sa pobednicima ostalih regionalnih takmičenja, jugozapadna i centralna Srbija, Vojvodina i Beograda.Takmičenje će biti održano u maju. Najbolja učenička kompanija na nacionalnom nivou predstavljaće Srbiju na evropskom takmičenju najboljih učeničkih kompanija koje će biti održano u julu ove godine u Francuskoj.

Na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija koje je održano u Nišu učestvovalo je preko 30 srednjoškolskih  timova iz jugoistočne Srbije, Boljevaca, Niša, Leskovaca, Zaječara, Pirota, Knjaževaca, Svrljiga, Bora, Vlasotinca, Žitorađe, Aleksinaca i Prokuplja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com