Sport

Pobeda nad invaliditetom – Održan prvi turnir košarke u kolicima u Nišu

Pod pokrovoteljstvom Grada Niša, prvi put je, u subotu 2. novembra, u Nišu organizovan jedan turnir košarke u kolicima. Na turniru su učestvovale tri ekipe, domaćin KKK „Nais“, KKK „Dunav 2016“ iz Apadina, koji je inače aktuelni vicešampion države i KKK „Desport“ iz Beograda.

Ekipa iz Apatina opravdala je ulogu apsolutnog favorita i pobedila u uvodnoj utakmici ekipu domaćina 53:33, a nakon toga ekipu iz prestonice sa 57:30. U poslednjoj i najzanimljivijoj utakmici turnira videla se izjednačena borba. Ekipe KKK „Nais“ i KKK „Despot“ su prve tri četvrtine odigrali nerešeno, dok je utakmica „prelomljena“ u poslednja tri minuta u korist borbenih gostiju za konačan ishod 36:31.

Miljan Hadžović, trener KKK „Nais“, nije krio zadovoljstvo, jer je cilj turnira ispunjen, a to je promocija košarke u kolicima u Nišu.

Foto: KKK “Nais”

„Jedan lep turnir i druženje su za nama. Predstavili smo Nišlijama ovaj divan sport. Postavili smo Niš na svetsku mapu košarke u kolicima. Četiri naša igrača su prvi put igrali utakmicu, odigrali su odlično s obzirom na neiskustvo. Naš klub ima budućnost, organizacionu i igračku“, rekao je Miljan Hadžović, koji se oprobao i u ulozi igrača.

Kapien Bratislav Kostić saglasan je sa svim akterima turnira da je najbitnije bilo promovisati košarku u kolicima kao jedinu igru za osobe sa fizičkim invaliditetom u Nišu.

Foto: KKK “Nais”

„Svi u KKK „Nais“ su podjednako zaslužni za organizaciju turnira, uprava, treneri i igrači. Pokazalo se da je vredelo, jer je sve bilo organizovano odlično. Poraz od prijatelja iz prestonice je možda malo razočarenje, ali su oni manje grešili od nas, što se vidi po rezultatu. Nadam se da je publika uživala, ali da će nam se novi igrači pridružiti“, rekao je kapiten Bratislav Kostić.

Prvi čovek KKK „Nais“, Marko Aleksandrović, nije krio zadovoljstvo što je domaćinstvo i organizacija turnira prošla besprekorno, ali i podvlači orgomnu pomoć Grada Niša.

„Ovaj turnir je održan uz veliku pomoć grada Niša. Zahvaljujem se gradonačelniku Niša, gospodinu Darku Bulatoviću, većniku za sport, Branislavu Kačaru, sekretaru Sekretarijata za omladinu i sport, Saši Šagriću i šefu Odseka za sport, Predragu Jančiću“, rekao je predsednik KKK „Nais“, Marko Aleksandrović.

Foto: KKK “Nais”

Ocena svih gostiju je da je Niš bio sjajan domaćin, kako i se i očekuje kada se gostuje na jugu Srbije.

„Zahvaljujem se domaćinu na pozivu i neka očekuju poziv za turnir kod nas u Apatinu. Radujem se novim klubovima, terenima i halama. KKK „Nais“ je ovim turnirom napravio jak organizacioni iskorak, jer sama organizacija turnira je jako kompleksna. U Nišu su sjajni uslovi za treninge, imaju odličnog trenera Hadžovića i podršku lokalne samouprave. Ako ovako nastave, sledeće godine će utakmica našeg tima sa domaćinom biti mnogo neizvesnija”, rekao je Dušan Batalo, jedan od najboljih igrača KKK „Dunav 2016“ i reprezentativac Srbije.

Već u subotu kreće Prvenstvo Srbije u košarci u kolicima. Prvi turnir se igra u Paraćinu, domaćin je KKuK „Tigar“, a protivnici KKK „Nais“ biće šampion države, KKK „Singidunum“ i KKK „Desport“, oba iz Beograda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com