Društvo

POBEDA! Jura dala Violeti Petrović novi ugovor!

Nakon zalaganja  gradonoačelnika Niša i ministra Vulina, Violeta Petrović dobiće produžetak ugovora o radu u kompaniji Jura na 6 do 24 meseca. Ona kaže da je presrećna.

Iz kompanije Jura  poslali poruku da nisu prekršili zakon ali da su zbog specifične situacije doneli odluku da iz humanih razloga produže ugovor radnici koja se bori protiv kancera.

Priča koja je poslednjih dana potresla niški region konačno dobija svoj epilog. Violeti Petrović koja se bori sa opakom bolešću biće produžen ugovor u Juri na minimum 6 meseci.

Gradonačelnik Darko Bulatović upoznao je predstavnike kompanije Jura sa specifičnom situacijom radnice.

“Učinili smo sve što je u našoj moći da pomognemo u rešavanju ovog problema. Razgovarali smo pre svega sa njom, pa sa rukovodstvom i direktorima korporacije Jura. Dobili smo odgovor u kome se kaže da je korporacija rešila da iz moralnih i humanih razloga pruži pomoć u okviru svojih mogućnosti i ponudi joj ugovor”, rekao je Bulatović.

Bulatović je dodao da je dobio pismo od Jure u kojem poslovodstvo navodi da nisu bili svesni okolnosti i specifične situacije u kojoj se Violeta našla.

„Po našem mišljenju istek Ugovora o radu bi trebalo rešiti na način koji omogućava produžetak istog za period tokom kojeg zaposleni nije u mogućnosti da radi, čime se zaposlenima pruža odgovarajuća zaštita. U postojećem Zakonu o radu ne postoje odredbe koje bi na adekvatan način rešili ovu situaciju”, piše u pismu Jure, a koje je gradonačelnik pročitao novinarima.

Samohrana majka Violeta Petrović koja već 18 meseci radi u kompaniji Jura, kaže da joj u ovakvim trenucima najveću snagu daje dvanaestogodišnji sin.

Da podsetimo, prema važećem Zakonu o radu, bolovanje nije prepreka da radnik dobije otkaz. Od otkaza su zaštićene samo žene koje se nalaze na trudničkom ili porodiljskom bolovanju. Ako je radnik zaposlen na određeno vreme i na bolovanju, ne postoji obaveza poslodavca produženja ugovora o radu, ali ni zabrane produženja. Drugim rečima, naš Zakon o radu je tu odluku prepustio poslodavcima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com