DruštvoMoja priča

Po uzoru na svoju baku… Promenio životne navike, počeo da vežba i smršao 25 kilograma

Sećate se baka Danke koja je za vreme vanredne situacije, kada je starijim licima bilo zabranjeno kretanje, koristila svoju terasu, redovno šetala želeći da tako očuva zdravlje. Postla je uzor svima, pa je njenim stopama krenuo i unuk Vladimir Jovanović.

Baka jeste bila uzor, ali kako kaže Vladimir uplašio se i za zdravlje. Imao je prekomernu težinu, a zna da to kasnije može da prouzrukuje i dijabetis i srčane probleme. Sve ga je to motivisalo da krene putem zdravijeg života. Vladimir ima 25 godina i radi kao menadžer. Imao je 112 kilograma kada je sam sebi rekao “dosta”.

“Promenom načina života smršao sam 25 kilograma za veoma kratko vreme”, kaže Vladimir Niškim Vestima.

Kasne obroke je zamenio ranijim, gricke  koštunjavim voćem… Počeo da trči i uspeh nije mogao da izostane.

“Najviše me je gojilo to što sam jeo do kasno u noć, taj fast fud, jeo sam pljeskavice, burgere. To sam uspeo da izbacim. Doručak i ručak sam jeo normalno, smanjio sam samo količinu hleba. Trudim se da pravilno kombinujem hranu, da večera ne bude obilna i da umesto standardnih grickalica jedem bademe, suve kajsije, nekada pijem i smuti”, objašnjava Vladimir Jovanović.

Vladimir Jovanović; Foto: privatna arhiva

Ono što je ključno jeste fizička aktivnost.

“Ja se ranije nisam mnogo kretao. Zato sam bio uvek umoran i više mi se spavalo. Počeo sam da trčim svaki dan, da dosta šetam, više nisam toliko u automobilu kao ranije, već se trudim da na posao, na kafu idem pešaka. Znači nije samo ishrana, već ta kombinacija sa fizičkom aktivnošću”, rekao je ovaj mladi Nišlija.

Program za mršavljenje je sam sebi napravio. Nije konsultovao nikoga. Nije želeo da gladuje, već je samo smanjio obroke. Kaže baka Danka i dalje vežba, “ne staje”. Srećna je što je i unuk pošao njenim stopama i što je smršao. Sada su ističe Vladimir, on i njegova baka jedan tim. Preporučio je i drugima koji imaju problema sa kilogramima da krenu njegovim stopama. Nije teško biti aktivan. Kada to može baka u 78 godina, može svako.

Baka Danka vežba u kući – primer koji treba slediti (VIDEO)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com