Društvo

Po uzoru na evropske gradove. Nove klupe na Trgu Pavla Stojkovića

Na Trgu Pavla Stojkovića uklonjene su stare i postavljene nove klupe prema katalogu urbane opreme koju imaju i evropski gradovi.

 

„Trg je oplemenjen novim sadržajima i sada je prijatno mesto za predah, a Niš polako dobija prepoznatljiv vizuelni identitet“, saopšteno je iz kabineta gradonačelnice.

Česma kraljice Natalije uz nove sadržaje dobija novi sjaj. Izgrađena 1883. godine, pa porušena posle Drugog svetskog rata. Obnovljena je 2003. godine i od tada se nalazi na Trgu Pavla Stojkovića.

Foto: JKP Mediana

Najavljeno je i da će sa prvim lepim danima započeti uređenje niških parkova. Biće rekonstruisan park kod suda, planirana  je izgradnja novog parka kod Delte i završetak parka na keju iza tržnog centra. U parku na Čairu će biti uređen zalivni sistem za zelene površine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Поставите још клупа у центру, на тргу, код споменика, канти за ситан отпад и чешће чистите псећи измет. Довољно је аеро загађења од чевапђиница.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button