Društvo

Po treći put poplavljene prostorije Kik boks kluba Niš. I mnogi građani čiji su objekti poplavljeni se obratili našoj redakciji (FOTO+VIDEO)

Ne znaju šta da rade niti kome da se obrate za pomoć!

Već treći put ovog meseca kiša koja je pala u Nišu napravila je velike probleme mnogim domaćinstvima. Voda je jurila, plavila prizemlja, podrumske prostorije, vraćala se iz kanalizacije. I prostorije najtrofejnijeg kik boks kluba u Nišu ponovo su poplavljene, uprkos pumpi i preduzetim merama od strane kluba da ovog puta do toga ne dođe.

Najgore su sinoć ponovo prošli stanovnici Gradske opštine Palilula. Na teritoriji te opštine poplavljeno je blizu 300 objekata. Predsednik opštine Alekdsandar Ždrale kaže da će zatražiti od grada uvođenje vanredne situacije u tom delu Niša kako bi se što hitnije pomoglo stanovnicima.

„Ovo je već treća poplava za mesec dana. Prethodna je sve potpila, pa smo morali podloge na kojima treniramo da podignemo i da očistimo. Voda izbija u toaletu, bukvalno izlazi kao gejzir. Kupili smo i pumpu koja može da izvuče 13.000 litara vode na sat vremena, ali nije vredelo, i ona je poplavljena“, kaže predsednik Kik boks kluba Niš Srđan Radulović.

Ističe je u wc-u bukvalno napravio  bazen, a onda je voda prešla deo gde je kupatilo pregrađeno i plavi i ostale prostorije. Radulović je rekao da voda izlazi na četiri mesta tolikom brzinom da on ne može ništa da učini da to spreči.

„Za samo deset minuta voda je napunila prostorije“, kazao je Radulović.

On podseća da za ove prostorije plaća mesečnu kiriju. Više puta se obraćao gradu da mu kao najuspešnijem i njtreofejnijem klubu daju neke prostorije, ali mu nikada niko nije izašao u susret.

Muku sa vodom ponovo su imali i stanovnici Šantićeve ulice.

„Nadrljali smo definitivno. Ponovo haos, poplava, ne možemo da se saberemo. Sin i je sa ženom spavao kod nas, a niko iz grada i opštine ništa. Izvinite što ponovo vas zovemo, ali ne znamo više šta i kako dalje, očajna je Slađana Filipović kojoj je kuća već bila plavljena sa prvom velikom kišom, a o čemu su Niške Vesti već pisale.

Građani javljaju da se asfalt koji je rađen pre nekoliko meseci zbog vode raspao i u Mokranjčevoj ulici, kod crkve Svetog Nikole.

Ulica Starca Vujadina; Foto: Miloš Momčilović

Ni malo lepe slike nisu stigle i iz ulice Starca Vojadina.

„Peta poplava u poslednjih par meseci, niko od nadležnih nije izašao na teren da utvrdi štetu, iako su obećali nakon treće poplave kada su isto podrumske prostorije bile pune. Postoji opasnost od urušavanja temelja koji je već počeo da popušta. Na slici se vidi nivo vode u prostorijama koje su sada u podrumi, inače ne tako davno tu su bili stanovi, a potopljen okvir vrata koji se vidi ispod stepeništa je ulaz u nekadašnji stan“, kaže Miloš Momčilović stanovnik ulice Starca Vujadina.

Foto: Miloš Momčilović

 

Miloš je poslao i sliku komšije koji stoji na panju visokom pola metra, na samom ulazu u zgradu. On takođe ističe da je mladi bračni par sa bebom jedva uspeo da uđe u zgradu sinoć.

 

Tokom nevremena vatrogasci su iz jedne kuće u Ulici Starca Vujadina evakuisali i porodicu sa tek rođenom bebom koja je smeštena u jednom hotelu na Paliluli.

I u Vrbaskoj br.8 poplavljen stan.

Na Delijskom Visu kažu da su tek očistili ulicu od prethodne kiše, ali je potpk sinoć ponovo šljam doveo do ulice  Marina Držića. Kažu do okretnice autobusa broj 13 bilo je još dva potoka.

Foto: Mirjana Švajcaževska

Ulica Svetolika Rankovića u opštini Palilula, za kratko vreme se pretvorila u bujicu koja je sa sobom nosila zemlju, kamen, grane, a na više mesta odnela i deo asfalta. To je usporilo odvijanje redovnog autobuskog saobraćaja, te je autobus na liniji 12 više od pola sata stajao sa putnicima u blizini Kule, kažu meštani ovog dela Niša.

Foto: A.S.

U naselju Brzi Brod usled oluje, pored Nišave palo je veliko drvo. Sreća, u to vreme niko od šetača nije bio prisutan.

Da podsetimo sinoć je u Nišu palo blizu 30 litara kiše po metru kvadratnom. U Naissusu ističu da ni jedan sistem ne može da podnese toliku količinu vode.

Grad Niš obećao je pomoć stanovnicima, ali je oni čekaju u neverici.

PROČTAJTE JOŠ:

Jak pljusak u Nišu ponovo poplavio ulice i pojedine kuće (VIDEO)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button