Društvo

Po revakcinu Astra Zenekom neki će morati u Beograd

Državljani Severne Makedonije koji su pre tri meseca primili u Nišu vakcinu Astra Zeneka, revakcinisaće se takođe  u Nišu. Svi oni koji su po svoje cepivo i prvi put otišli u Beograd, tamo će morati i po revakcinu potvrdio je za Niške Vesti direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan.

Makedonski državljani koji na revakcinaciju dolaze ovih dana, moraće da dođu po drugu dozu u grad gde su primili prvu vakcinu.

“Svi oni koji su prvi put vakcinisani u Beogradu moraće na revakcinu takođe u Beograd. Tako nam je rečeno iz Beograda i mi to moramo da poštujemo. Znamo da bi lakše bilo makedoncima da prime drugu dozu u Nišu ali nama je iz ministarstva objašnjeno da postoji tehnički problem da se to ostvari”, rekao je Jerkan.

On dodaje da je u poslednja dva dana već revakcinisano oko 800 državljana Severne Makedonije.

Niš je već nabavio i ima ukupno 6.500 doza Astra Zeneke za revakcinaciju naših južnih komšija.

“Svi koji su primili u Nišu prvu dozu primiće i drugu neka ne brinu”, poručio je direktor Doma zdravlja Niš.

On dodaje da ljudi ne žure i da mogu do utorka da dođu u Niš i prime vakcinu.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Nije Nis nabavio, vec drzava Srbija i Nisu samo poslate. Kako sme tako nesto da izjavi, odakle mu hrabrosti. Kako ga niko ne koriguje. Nije ni cudo sto treba da je u penziji. Vakcine nije kupio i nabavio grad Nis niti Dom zdravlja ni IZJZ vec drzava Srbija. Ne verujte ovom coveku vise aman

    1. Mislim da je kontekst izjave bio da je Nis poslao zahtev za 6500 vakcina i iz Beograda poslato za podrucje grada Nisa. Sigurno da DZ posalje “ovoliko nam treba vakcina, ovo fali ovo nam ne treba itd”. Hteo je reci koliko je NIs dobio vakcina u zadnjem kontigentu i sa koliko raspolaze. Nigde nije receno da je Nis kupio vakcine.

      1. Nema sta je kontekst nego sta je receno a receno je Nis nabavio i da ima. Nadjite njegovu izjavu pre 3 meseca gde je takodje on izjavio da je on nabavio i zvao, znam igraca odlicno. Covek sa ogromnim problemom da mora da bude prvi jer je to kao neko takmicenje u SNS ili sta vec pa ja ja ja moje a nema niti veze sa istinom niti bilo cime. Covek treba da je u penziji vec godinu dana. I nema haosa oko makedonaca. Busao se Jerkan mogu ja to, guzve nema, sta sad kad propadnu doze. Nije on nista kriv… Neeee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com