Politika

Po prvi put u Nišu sastanak četiri gradonačelnika najvećih gradova u Srbiji

Gradonačelnici četiri najveća grada u Srbiji, Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca, u kojima živi gotovo polovina stanovništva naše zemlje, sastali su se danas u Nišu na inicijativu gradonačelnice Dragane Sotirovski. Ovo je samo prvi u nizu sastanaka, poručili su i dodali da je otvoreno mnogo tema na kojima treba raditi, ali i jedni drugima svojim iskustvima pomagati kada je razvoj lokalne sredine u pitanju.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, gradonačelnik Кragujevca Nikola Dašića i domaćin skupa gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

“Sastajemo se u Nišu koji je strateški jako važan za našu Republiku. Bez jakog Niša i jakog Juga nema ni jake Srbije. Zajedno možemo da se brže razvijamo i upravo je to glavni razlog našeg susreta. Zašto bi smo gubili vreme na neke stvari koje su drugi gradovi prošli, kada možemo primer dobre prakse da primenimo i kod nas.”, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda je primetio kao zanimljivo to da ovakve inicijative nikada ranije nije bilo.

“Ono što je do Beograda, ili do mene lično, računajte da ćemo mi biti spremni da podelimo naša iskustva i verujem da ćemo u periodu ispred nas i građani naših gradova videti i benefit naše saradnje. Ukoliko mi ne budemo tu jedni za druge, teško da će nam neko drugi pomoći. Nadam se da će i naši naslednici  ovu praksu nastaviti”, kazao je Šapić.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je istakao da je ključna stvar četiri gradonačelnika da građani osete plod te saradnje.

“Jedna od stvari o kojoj smo govorili jeste partnerski nastup pred Vladom Srbije. Želimo da budemo aktivni učesnici,  a osnovni cilj je da naše zajedništvo dovede do poboljšanja kvaliteta života građana”, istakao je Vučević.

I gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić pohvalio je inicijativu gradonačelnice Niša.

“Mi smo i do sada komunicirali i pomagali se, ali je jako bitno što smo se i ovako formalno okupili, prvo zbog toga što šaljemo poruku sabornosti i jedinstvenosti, ali i lično osećam da smo svi mi porodica i da treba da se oslonimo jedni na druge”, zaključio je gradonačelnik Kragujevca.

Gradonačelnici četiri grada su podelili iskustva u radu u oblasti investicija, održivog razvoja, javnih finansija, socijalne zaštite, zaštite životne sredine, urbanizma i međunarodne saradnje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Naša gradonačelnica svaki treći dan prima ambasadore, gradonačelnike, sportiste, umetnike… troše se narodne pare a nikakve koristi grad nema od tih sastanaka. Važno da gradonačelnica ima šta da objavi na instagram

    1. Немој тако Мико, ту је централна фигура Неша – гуска, вероватно будући Градоначелник.

  2. Ако ништа друго градоначелница је лепша !
    Честитке за изабраног стилисту !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com