Društvo

Po prvi put u Nišu: Sajam zdravog odrastanja za povratak pravim vrednostima

Predstojećeg vikenda, 19. i 20. avgusta, u niškoj Tvrđavi po prvi put će biti organizovan “Sajam zdravog odrastanja” namenjen deci i roditeljima. Povod je prema rečima organizatora, promocija zdrave igre i zdravog odrastanja.

 

“Kroz kreativne, sportske i edukativne radionice želimo da podstaknemo, kako decu, tako i roditelje, na doziranu i umerenu fizičku aktivnost, kao i odvajanje od svakodnevne potrebe za mobinim telefonima, tabletima i smart tehnologijama od kojih smo više nego zavisni. Vraćamo tradiciju na velika vrata uz smernice stručnjaka u svojim oblastima”, ističu organizatori.

Kažu da su odlučili da učine nešto za našu decu kako bi ih vratili pravim vrednostima. Za sajam su rekli da je više od događaja. To je pokret za zdravije odrastanje naše dece.

“Da li se sećate bezbrižnosti, radosti i igre, kada su dvorišta, parkovi i ulice bili naša igrališta, a ne svet sa ekrana “pametnih” telefona?”, pitaju.

Na sajmu će brojni lokalni izlagači predstaviti svoje obrazovno, kulturno, sportske usluge, kao doprinos očuvanju blagostanja onih koji nam najviše znače.

“Svi delimo istu viziju – decu ponovo vratiti u parkove, dvorišta Slob ulice, gde mogu da trče, igraju se, maštaju i istražuju svet oko sebe. Ovo je i poziv na borbu protiv konstantnog zurenja u Slobodan, televizore i računare. Poziv na zabavu, radost, smeh, igru, maštanje… na sve one divne stvari koje čine detinjstvo nezaboravnim!”, navode u saopštenju i poručuju:

Neka naša deca odrastaju srećna, zdrava i radosna, igrajući se i učeći, baš kao što smo mi nekada.

“Sajam zdravog odrastanja” održaće se pod otvorenim nebom niške Tvrđave 19. i 20. avgusta  od 17 do 20 časova na potezu od Beogradske kapije, na zelenoj površini iza Paviljona i asfaltiranoj stazi do Salona 77. Ulaz je slobodan.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com