Promo

Po prvi put u našem gradu – PRIVATNA DEČJA HIRURGIJA

Za prijatan pregled poput igre

Poliklinika Maja je mesto gde se bezbedno sprovode hirurške intervencije najmlađih pacijenata. U želji da svakom obolelom ili povređenom detetu pruže adekvatnu pomoć i doprinesu bezbrižnom detinjstvu, oformili su i odeljenje dečje hirurgije.

„Želimo da se tokom svake intervencije deca i roditelji osećaju sigurno i zato smo okupili tim najboljih dečjih hirurga u ovom delu Srbije“, kazali su iz poliklinike za Niške Vesti.

Zahvaljujući iskusnim stručnjacima koje su okupili u Poliklinici Maja, najmlađim pacijentima ova nova Poliklinika pruža multidisciplinarni pristup u dijagnostici i lečenju.

Dečja hirurgija – tim

Odeljenje dečje hirurgije predvodi prof. dr Anđelka Slavković, doskorašnji direktor Klinike za dečju hirurgiju Kliničkog centra Niš i pomoćnik generalnog direktora za dečja pitanja. Dr Anđelka je takođe, redovni profesor Medicinskog fakulteta u Nišu i poznati humanista u našem gradu.

Deo ovog tima čine još dr Miroslav Stojanovićdr Goran Janković i dr Maja Zečević, iskusni stručnjaci dečje hirurgije koji su svoj rad posvetili najmlađim pacijentima i njihovom ozdravljenju.

Funkcija organizma deteta je znatno drugačija od organizma odrasle osobe. Što je dete mlađe, ova razlika je izraženija. Najvidljivija je kod novoređenčeta (prvih mesec dana života) i odojčeta (prva godina života).

Zbog nepotpune razvijenosti organskih sistema, deca su sklonija hipotermiji (niža telesna temperature od 35,5°C). Zatim dehidrataciji, otkazivanju funkcije bubrega, srca, pluća i bržem razvoju šoka.

hirurgija

Njihov organizam je manje otporan na infekcije. Kod dece postoje mnoge urođene anomalije koje se manifestuju ili odmah posle rođenja ili tokom prve godine života.

U dečjem uzrastu postoje drugačiji tumori i zbog ranjivosti njihovog tkiva, mnogo veća pažnja se posvećuje preciznoj hirurškoj tehnici prilikom manipulacije tkivima i postavljanju šavova.

Osnovne usluge

  • pilonidalni sinus
  • uklanjanje dermoidnih cista, lipoma, papilloma na koži i pregibima
  • urasli nokti
  • frenuloplastika
  • otklanjanje nevusa, bradavica
  • obrada pupčanika i granuloma
Poliklinika Maja je sigurno mesto za najmlađe Nišlije!

 

Poliklinika Maja
Bulevar Nemanjića 25a, Zona 3
018/530-541
www.klinikamaja.rs
Facebook

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com