Politika

Po hitnom postupku zakazana 25. sednica Skupštine grada Niša

Predsednik Skupštine grada Niša dr Boban Džunić, po hitnom postupku je zakazao 25. sednicu Skupštine grada Niša. Sednica će se održati sutra sa početkom od 9 časova, a na dnevnom redu je samo jedna tačka.

Odbornici će sutra odlučivati o Predlogu odluke o izmenama i dopunama odluke o osnivanju Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju.

Prema ranijim najavama gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, Regionalni centra za profesionalni razvoj i  Narodni univerzitet bi trebalo da se spoje u jednu ustanovu.

„Suština jeste da se da te dve nove ustanove ubuduće prate trendove obrazovanja. Narodni univerzitet ima skučen prostor, a istovremeno imamo neiskorišćen prostor u Regionalnom centru, tako da ćemo njihovim spajanjem omogućiti da oni na bolji i kvalitetniji način pružaju usluge ljudima koji su često i van Niša. Mislim da je to i racionalizacija i između ostalog kretanje u pravcu modernizacije svih ustanova i racionalno iskorišćavanje njihovih prostora. Ono što je najbitnije je da imamo viziju da sačuvamo te ustanove i zaposlene“, kazala je ranije Sotirovski.

Ona je tada precizirala da su oformljene dve radne grupe koje su radile na pronalaženju najboljeg načina za spajanje ovih ustanova. Jedna se bavila Regionalnim centrom za profesionalni razvoj i  Narodnim univerzitetom, dok je drugoj bio zadatak da proceni mogućnost spajanja Dečijeg centra i Dečijeg odmarališta “Divljana”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com