Hronika

Po drugi put Viši sud nije potvrdio optužnicu protiv bivšeg direktora Gerontološkog centra

Viši sudvratio je višem javnom tužiocu na izmenu i dopunu optužnicu protiv bivšeg direktora Gerontološkog centra Milana Stevanovića (48), koji se tereti za teško delo protiv zdravlja ljudi.

Optužnica je podignuta7. oktobra prošle godine na koju su odgovorili njegovi branioci navodeći činjenice i okolnosti zbog kojih je smatraju nepravilnom.  Veće Višeg suda novembra prošle godine pristupilo je ispitivanju optužnice i nakon izvršenog uvida u spise predmeta ustanovilo da je u tom krivičnom predmetu potrebno razjašnjenje stanja stvari kako bi se ispitala osnovanost optužnice, piše Telegraf.

Tada je sud prvi put vratio na dopunu optužnicu Višem javnom tužilaštvu.

Na dopuni istrage, tužilaštvo je radilo skoro osam meseci, novi optužni akt je ponovo stigao na potvrdu Višem sudu, ali je ova pravosudna institucija smatrala da ni sada nisu ispunjeni uslovi za početak suđenja.

Kako saznaje Telegaf, sud je bio stava da tužilaštvo nije dokazalo uzročno posledičnu vezu između Stevanovićevih radnji, odnosno njihovog propuštanja i nastupanja krivičnog dela za koje se tereti. Iz tog razloga, tužilaštvo će morati da ponovo dopuni istragu i pronađe dokaze kojima će nesumnjivo dokazati da je odgovoran za nepreduzimanje mera za sprečavanje širenja zaraze kovid 19 u Gerontološkom centru, usled čega je preminula 51 osoba piše ovaj list.

Više javno tužilaštvo ima rok od tri dana od dana prijema odluke Višeg suda, da donese naredbu o dopuni istrage.

Za krivično delo za koje se Stevanović tereti zaprećena je kazna od dve do 12 godina zatvora. On je uhapšen aprila prošle godine, a iz pritvora je pušten 4. januara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com