Društvo

Ploča i CD benda Eyot na licitaciji LFN

Nakon uspešno završenog prvog konkursa za podršku najboljim idejama građana, Lokalna fondacija Niš (LFN) nastavlja sa licitacijama na kojima se prikuplja novac za lokalnu zajednicu. Ploča i CD poznatog i svetski priznatog niškog benda Eyot nalaze se na licitaciji na fb stranici LFN. Nadmetanje zainteresovanih građana je otvoreno do 9. aprila u 12 sati, a početna cena je 4.000 dinara. Pobednik dobija oba predmeta licitacije – ploču i cd sa potpisima članova benda. Licitacija se odvija isključivo na fb stranici LFN.

Ljubitelji muzike ovog uspešnog muzičkog sastava moći će da daju ponude za ploču „INNATE“ iz 2017. godine i album „557799“ snimljen 2019. godine.

Foto: LFN

„Na albumu „INNATE“ nalazi se sedam kompozicija eklektičnog žanra koje spajaju džez, rok, ambijentalnu, pank, klasičnu i konceptualnu umetnost, pritom se oslanjajući u velikoj meri na tradicionalnu muziku Balkana i istočne Evrope. Ovo izdanje je svojevrsni spoj starog i novog, Istoka i Zapada, po čemu je Eyot i postao prepoznatljiv od pojavljivanja na muzičkoj sceni 2008. godine. Poslednji objavljeni album koji nosiv naziv „557799“ predstavlja ritmičku šemu u taktovima pet, sedam i devet osmina, koji su osnova tradicionalne muzike na Balkanu. Izdanje sadrži sedam numera, u izdanju američke kuće “Ropeadope”“, ističu organizatori licitacije.

Foto: LFN

Za bend Eyot se može reći da je njihova muzika izvan standardnih žanrovskih okvira i ograničenja. Objavili su pet albuma, svaki od njih za inostrane izdavače. Nastupali su u 20-tak zemalja širom sveta, pravili turneje po Rusiji, azijskim zemljama, pobedili dva puta na takmičenjima u Francuskoj, dobijali priznanja i učestvovali na značajnim međunarodnim muzičkim manifestacijama u mnogobrojnim zemljama sveta.

Foto: LFN

***
Licitacije su jedan od načina na koji Lokalna fondacija Niš prikuplja novac u zajednici, a kompletan iznos će Trag fondacija duplirati. Sredstva prikupljena ovim putem, na drugim aktivnostima, kao i kroz donacije pojedinaca, organizacija i kompanija biće vraćena lokalnoj zajednici tako što će LFN na konkursima podržati projekte formalnih i neformalnih grupa građana. U martu je realizovan prvi konkurs na koji je pristigao čak 61 predlog projekata. Selekcioni odbor trenutno ocenjuje projekte, a konačni rezultati će biti saopšteni nakon 10. aprila.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com