Servisne informacije

PLJUŠTE KAZNE: Zbog nečišćenja snega izrečene kazne od 6.000 do 60.000 dinara

Komunalna policija u Nišu kaznila je juče novčanim kaznama šest pravnih lica, šest odgovornih lica i jedno fizičko lice za nečišćenje snega i leda sa javnih površina.

Načelnik Komunalne policije Milan Đordjević rekao je da su pravna lica kažnjena sa po 60.000 dinara, ogovorna lica u pravnim licima sa po 6.000 dinara, a istom kaznom kažnjeno je i fizičko lice.

„Komunalna policija izdala je juče skoro 260 naređenja o čišćenju snega i leda. Komunalni policajci su najpre izdali naredjenja o uklanjanju snega i leda, a kada su naknadnom kontrolom utvrdili da sneg i led nisu očišćeni izrekli su prekršajne naloge. To su prvi prekršajni nalzi koje smo izrekli ove zime“, izjavio je Đordjević.

On je kazao da komunalna policija apeluje na sve gradjane da čiste sneg ispred svojih kuća i lokala, ali pre svega na stanare u višespratnicama.

„Tu imamo najviše problema. Skupštine stanara smatraju da su upravnici zgrada odgovorni za čišćenje snega, a to je zapravo solidarna odgovornost svih stanara jedne zgrade“, rekao je Đordjević.


Kako je kazao Đordjević, komunalni policajci juče su kontrolisali centar grada a danas će kontrolu proširiti i na bulevare i širi centar grada.

„Apelujemo na gradjane da prilikom čišćenja sneg ne bacaju na kolovoz i da očišćene površine posipaju solju, pepelom ili nekim drugim materijalima koja sprečavaju klizanje“, istakao je Djordjević.

Hitna pomoć imala je juče sedam pacijenata koji su povrede glave i ekstremiteta zadobili prilikom pada na zaleđene ulice i trotoare.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close