Društvo

PLJUŠTE KAZNE: Đubre i dalje svuda, osim gde mu je mesto

Od 11. marta, do 9. aprila, Komunalna policija i Javno komunalno preduzeće “Mediana” podneli su 101 prekršajni nalog zbog neadekvatnog odlaganja otpada.

Kazne za javnu higijenu iznose 60.000 dinara za pravna lica, 20.000 za preduzetnike, 6.000 za fizička i odgovorna lica u pravnom licu.

“Najveći problem i nesporazum sa građanima, pa samim tim i razlog za pisanje prekršajnih naloga je odlaganje komunalnog otpada u kante koje su namenjene za laki otpad i postavljene na teritoriji celog grada”, ističu iz JKP “Mediana”.

Fotografija: JKP “Mediana”

O ovakvim slučajevima Niške vesti pisale su pre mesec dana, kada je Komunalna policija obišla Obilićev venac, Dušanovu i Voždovu ulicu i napisala ukupno 16 prekršajnih naloga, u roku od dva sata.

Podsetimo, u isto vreme građani su se žalili da su u mnogim ulicama u Nišu nestale kante za otpatke. Gradski većnik Bratislav Vučković, izjavio je tada, da su kante bile neadekvatne, da nabavka novih još uvek nije u planu, ali da će se potruditi da nađu rešenje.

Međutim, iz JKP “Mediana” potvrđuju da se situacija polako popravlja.

Fotografija: JKP “Mediana”

“Na zadovoljstvo JKP “Mediana” Niš i Komunalne policije, svakim danom je sve manje nemarnih sugrađana, a činjenica da se higijena grada održava zajedničkim snagama, postaje opšte poznata”, navode iz “Mediane”.

Oni dodaju da svaki preduzetnik, pravno ili fizičko lice treba da ima rešenje o tipu, vrsti i lokaciji posude za komunalni otpad. Pored rešenja, trebalo bi da imaju i ugovor sa operaterom koji preuzima reciklažni otpad.

“Kako je želja i Javno komunalnog preduzeća i Komunalne policije, ali verovatno i svih građana Niša da grad izgled lepše, apelujemo na građane da se uključe i pridruže, bar podržavanjem akcije i poštovanjem više moralnih, nego zakonskih pravila”, poručuju iz JKP “Mediana”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com