Društvo

Pljusak i grad zasuli Niš: Protivgradna zaštita dejstvovala (VIDEO)

Na području centra Niša oko 16 sati pao je grad veličine graška, uz jak pljusak kojem je prethodila jaka grmljavina. Na poligonu protigradne zaštite, za Niške Vesti kažu da su dejstvovali ali da je i dalje u toku praćenje.

U Meteorološkoj opservatoriji koja je smeštena u Tvrđavi još uvek nemaju tačan uvid u to koliko je kiše palo po metru kvadratnom jer se to merenje radi u 20 sati, rečeno je Niškim Vestima. Ne zna se ni gde je palo najviše, da li je to sam centar gde je bilo i grada i kako su prošla prigradska naselja.

“Praćenje je u toku, dejstvovali smo protivgradnim raketama i dejstvujemo trenutno. Za sada ne možemo da vam damo više informacija jer je rad protivgradne zaštite u toku”, rečeno je Niškim Vestima sa Poligona protivgradne zaštite.

Na moguće nepogode u toku dana upozoravali su meteorolozi, koji su najavljivali da je u popodnevnim satima nakon vrelog dana moguća pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom i gradom, što se i obistinilo.

Niš tokom pljuska; Foto: Niške Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Nama trebaju amfibije za Niš. Loše konstruisana odvodna kanalizacija, nestručni kadar…kraj ne blizu…

  2. Kako je dejstvovala protivgradna odbrana, rezultati su kao i kod kanalizacije. Prošle godine nosili smo maske zbog korone a sada zbog smrada.

  3. „Praćenje je u toku, dejstvovali smo protivgradnim raketama i dejstvujemo trenutno. Za sada ne možemo da vam damo više informacija jer je rad protivgradne zaštite u toku“- ko je tako bistar sklopio ovu rečenicu. Dejstvujemo praćkama…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com