Sport

Plivači PK “Sveti Nikola” ponovo zablistali na međunarodnoj sceni!

Međunarodni plivački miting „13. Noemvri” održan je proteklog vikenda na bezenu Boris Trajkovski u Skoplju,gde se okupilo preko 350 plivača iz 47 klubova. Među njima bilo je i četvorice plivača niškog P.K. “Sveti Nikola”, koji su u izuzetno jakoj konkurenciji osovojili 18 medalja!

Po šest zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja pripalo je plivačkom klubu iz Niša zahvaljujući Andriji Petkoviću, Urošu Caniću, Tadiji Ćiriću i Nikoli Lazareviću.

Petković je još jednom zablistao sa osvojenih 8 medalja (5 zlatnih, 2 srebrne i bronzana) i peharima za najboljeg plivača mitinga u kategoriji plivača 17-18 godina i apsolutnoj kategoriji.

Andrija je nastupio u 4 discipline (100, 200m kraul, 100m leđno i 100m mešovito) i u svim disciplinama osvojio medalje. Najznačajnije rezultate postigao je u disciplinama 100m kraul sa vremenom 50.69 i 100m mešovito sa vremenom 57.48 što su ujedno i njegovi lični rekordi.

Canić je zavredio jednu srebrnu i 4 bronzane medalje u disciplinama 50,100 i 200m prsnim stilom u kategoriji plivača 15 i 16 godina, u istim disciplinama i u istoj kategoriji Lazarević je osvojio 2 srebrne i bronzanu medalju.

Ćirić Tadija trijumfovao je u disciplini 200m delfin u kategoriji plivača 15 i 16 godina, dok je na duplo kraćoj deonici zauzeo drugo mesto.

“Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima, naši plivači nastavili su da nižu sjajne rezultate na takmičenjima u regionu. Pokazali su odličnu formu na ovom takmičenju, pa s pravom možemo očekivati još sjajnih rezultata naših plivača do kraja sezone i da na taj način nastave tradiciju uspeha našeg kluba.” poručuju iz niškog kluba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com