Ekonomija

VEĆI PLANIRANI BUDŽET ZA NAREDNU GODINU. Sredstva i za akva park!

Veće grada Niša usvojilo je danas predlog budžeta grada za narednu godinu kojim je predvidjeno da budzet grada iznosi iznosi 11 milijardi 796 miliona dinara, što je više za 596 miliona dinara ili 5,34 odsto u odnosu na planirani budžet za 2020. godinu

Sekretar gradskog Sekretarijata za finansije Danijela Spasović istakla je da je obim planiranog budžeta za narednu godinu planiran u većem obimu jer se očekuje da 2021. godina bude bolja i da punjenje budžeta bude bolje nego ove godine.

Danijela Spasović, sekretar Sekretarijata za finansije

“Tekući prihodi planirani su u iznosu od 10 milijardi 677 miliona dinara, što je u odnosu na plan za ovu godinu više za 385 miliiona, dok su tekući rashodi planirani u iznosu od 8 milijardi 818 miliona dinara, što je za 10,3 miliona manje u odnosu na ovogodišnji plan”, izjavila je Spasović.

Dodala je da je punjenje budžeta grada u prva tri kvartala bilo teško, ali da je priliv poboljšan u poslednjem kvartalu tako da bi budžet grada do kraja godine trebalo da dostigne devet milijardi dinara.

Spasović je istakla da će odredjeni rashodi grada za narednu godinu biti smanjeni i to za one pozicije za koje su nadležni sekretarijati dostavili zahteve za smanjenje.

“Predlogom budžeta, Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i projekte dodati su svi projekti koji su poslednjim rebalansom prebačeni za narednu godinu. Izdvajanje sredstava za akva park je novina u projektima. Predviđeno je izdvajanje 496 miliona dinara za izgradnju prve faze akva parka na “Loznom kalemu” pored Niške Banje i 100 miliona dinara za završetak radova na Crkvi svetog Vasilija Ostroškog.Takodje je planirano 316 miliona dinara za izgradnju infrastrukture na lokaciji u naselju “Adria” gde će biti građeni stanovi za pripadnike snaga bezbednosti”, naglasila je Spasović.

Kako je rekla Spasović ove godine je, zbog pandemije korona virusa, izostala javna rasprava o predlogu budžeta za narednu godinu, ali su gradjani imali priliku da svoje predloge o pojedinim budžetskim stavkama dostave gradu, gradskim opštinama i Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i projekte.

Foto: B.LJ.

Gradjani su, dodala je Spasović, najviše predloga imali za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže i za tu namenu će naredne godine iz budžeta grada biti izdvojeno 250 miliona dinara.

Spasović je istakla da će niškim gradskim opštinama naredne godine biti odobren transfer iz gradske kase od 236 miliona dinara, što je isti iznos kao ove godine.

Opština Pantelej dobiće 56 miliona, Crveni rkst 45, Palilula 52, Medijana 39 i Niška Banja 44 miliona.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com