DruštvoEkonomija

Planira se izgradnja 10 otvorenih bazena sa toplom vodom u Niškoj Banji

Niška Banja trebalo bi da dobije deset otvorenih bazena sa toplom vodom, na lokaciji Kulište, koja se nalazi pored kupatila broj 5, blizu centralnog trga, koji je rekonstruisan ove godine.

Predsednik GO Niška Banja Dejan Jovanović rekao je da su otvoreni bazeni sa tolpom vodom jedan od glavnih nedostataka ove banje.

“Otvorene bazene sa toplom vodom imaju sve druge banje i to privlači turiste. Često slušate pesmu “Niška Banja topla voda” i dođete i pitate se “Gde je ta topla voda?”, a ona je zatvorena u neke cevi, bazene, institute. Tako, ljudima koji turistički dođu, želimo da priuštimo taj ugođaj”, rekao je Jovanović.

Kako je Jovanović poručio, bazeni će, zajedno sa šumskim “Stazama zdravlja” i glavnim šetalištem, praviti jednu skladnu celinu.

“Mi smo već pristupili idejnom projektu. Imali smo razgovore sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija gde imamo obećanja da će obezbediti sredstva kada konkurišemo. To nije stvar od danas do sutra, malo je veći projekat, ali smatramo da je to zaista stvar koja nedostaje i koja će doprineti razvoju turizma”, kazao je predsednik GO Niška Banja Dejan Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com