Sport

Planinari osvajanjem Suve planine čuvaju uspomenu na Zorana Miletića

Planinarski savez grada Niša organizovao je juče na Suvoj planini 19. Memorijal Zorana Miletića, u čast čuvenog niškog alpiniste koji je pre 19 godina preminuo prilikom drugog pokušaja da se popne na Mont Everest, najviši vrh na svetu.

Čuvajući sećanje na svog kolegu i prijatelja, planinari iz Niša, ali i drugih gradova u Srbiji juče su osvojili suvoplaninske vrhove Trem i Devojački grob.

Planinar Igor Radosavljević podsetio je za Niške vesti da je Miletić tragično nastradao 16. maja 2002. godine i to nakon što je stigao na samo 200 do 300 metara od Mont Everesta.

Igor Radosavljević, PK Mosor

„Zoran je stigao do samog vrha, ali se vratio u šator koji je u bio malo niže i tu ga je srce izdalo. Njegovo telo ostalo je na 8.200 metara nadmorske visine“, kazao je Radosavljević.

Podsetio je da je Miletić bio izuzetan čovek i sportista, koji se bavio i košarkom pored planinarenja.

„Bio je izuzetno predan planinarenju. Poticao je iz imućne porodice i imao je svoju firmu i sve što je zaradio ualagao je u planinarske pohode“, rekao je Radosavljević.

Kazao je da je Miletićev cilj bio da osvoji „Seven Samit“, odnosno sedam najviših vrhova na sedam kontinenata.
Uspeo je da se popne na Kilimandžaro, Mek Kinli, Akonkagvu i Mont Everest.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com