Sport

Planinari izneli zastavu Medijane na krov Evrope

Završena je ekspedicija Mon Blan – 2017. a zastava najveće niške opštine zavijorila se na najvišem vrhu Alpa i zapadne Evrope, na 4810 metara nadmorske visine.

Zastavu Gradske opštine Medijana iznele su naše sugrađanke Ana Palamarević, planinar i vaspitač i Dušica Živković, učiteljica.

“Ekspedicija je trajala devet dana, a završni uspon na Mon Blan, na glečeru, čitavih 12 sati. Usponi su bili dugotrajni, zahtevni i nimalo bezopasni”, kažu organizatori.

Odlazak na ekspediciju naših sugrađanki podržala je Gradska opština Medijana, na čemu, kažu zahvaljuju, uz želju da i dalje budu dostojne predstavnice i ambasadori najveće niške opštine, Grada Niša i Srbije.

Ana Palamarević je majka troje dece, planinar, pa kao vaspitač u vrtiću deci prenosi ljubav prema planini i prirodi, čistom vazduhu i otvorenom prostoru. Uz punu podršku roditelja svojih učenika, Ana i Dušica su za najmlađe organizovale prve planinarske korake od Niške Banje do sela Koritnik, gde su bile pripremljene i dodatne sportske aktivnosti za decu.

Cilj je pružanje mogućnosti deci da osete i otkriju kako je to biti planinar, namera da se deca otrgnu od statičnog načina života, vraćanje prirodi i razvijanje avanturističkog duha kod dece i želja za otkrivanjem novog.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com