Društvo

Planinari iz Niša započeli obnovu doma na Bojaninim vodama

Planinari iz Niša započeli su minule nedelje obnovu planinarskog doma na Bojaninim vodama koji je izgoreo u podmetnutom požaru 2006. godine.

U obnovi učestvuju planinari članovi Planinarskog saveza grada Niša, odnosno četiri kluba koja su ovom savezu – PK “Železničar”, PK “Suva planina”, PK “Mosor” i PAEK-a (Planinarsko alpinističko ekspedicijskog kluba Niš). Od planinarskog doma ostao je samo kameni temelj sa podrumskim prostorijama i minulog vikenda planinari su radili na sanaciji tog jedinog sačuvanog dela zgrade.

Foto: Planinarski klub Železničar Niš

“Ojačali smo postojeći temelj i postavili prozore i vrata na podrumskim prostorijama kako bi imali gde da ostavimo alat za naredne akcije. Podigli smo i zaštitni zid sa armaturom, kako bi objekat zaštitili od vlage i urušavanja”, kazali su planinari koji su učestvovali u obnovi doma.

Novac za početak radova na domu planinarski klubovi sakupili su u zajedničkim akcijama koje su oragnizovali u protekle dve godine, a nadaju se i sponzoru koji bi obezbedio sredstva za kompletnu obnovu doma, koji je, kako ističu, izuzetno potreban za razvoj planinarstva u Nišu i promociju zdravog načina života.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com