Hronika

Planinar spasen sa samog vrha Suve planine

Spasioci Gorske službe spasavanja izvukli su planinara koji je ostao zaglavljen u jednom od prolaza na Suvoj planini, nedaleko od Trema, saopštila je ta služba.

Planinar je bio bez potrebne opreme za uspon, ali je srećom, imao dovoljno hrane i vode kao i punu bateriju na telefonu, tako da je mogao da pozove pomoć.

Nakon što je izvučen na sigurno mesto, planinar se osećao dobro i nije bilo potrebe da se transportuje sa planine.

Šest pripadnika Gorske službe spasavanja iz Niša učestvoalo je u akciji spasavanja sa Trema.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Motam po glavi i nije mi jasno uopšte gde je od devojačkog prema Tremu uspeo da se zaglavi…Jeste kozja staza nikakva,ali da se negde zaglavi…Ne mogu da skapiram gde je to uspeo.

    1. On je pokušao da se popne severnom stranom na Trem, koja je iznad sela Kosmovac. Ona je nastrmija. Tu ima dosta snega i leda sve do maja. Bez opreme za penjanje je to nemoguće u tim uslovima.

  2. Šestoro prof spasilaca je angažovano i najmanje dva vozila. Ogromni resursi su upotrebljeni da se “spase” jedan nepromišljeni avanturista. Naš narod ne kaže džabe, u planinu i šumu nikad ne idi sam.
    Zato gospodo lepo izračunajte koliko novca je utrošeno za upotrebljene resurse pa tog avanturisti opalite po džepu. Neka to bude opomena i drugima da se ne igraju sa službom za spasavanje nego da budu ozbiljni kada takve avanture planiraju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com