Sport

Piroćanci i Nišlije NAJUSPEŠNIJI NA GIMNASTIČKOM PRVENSTVU JUGOISTOKA

Muška sportska gimnastika – JIS

Ekipa Gimnastičkog kluba “Soko 2011” iz Pirota i Gimnastički klub “Niš” osvojili su po tri zlatne medalje i tako bili najuspešniji na tradicionalnom prvenstvu jugoistočne Srbije u muškoj sportskoj gimnastici. Takmičenje je u Nišu okupilo 57 gimnastičara iz šest gradova (Pirot, Prokuplje, Niš, Knjaževac, Vlasotince i Kruševac).

Zlato za Piroćance osvojili suTadija Rančić (10 godina, “B” program), Andrija Petrović (14) i Janko Živković u “C” programu, koji gimnastičari smatraju ne kreativnim.

Nišlije su ostvarile plan jer su Nemanja Marjanović (10) i Sergej Cvetković (12, “B”) postigli očekivane pobede. Još veću radost njima je donela činjenica da su nastupili sa čak četiri muška tima, i ako je muška gimnastika u Nišu do pre tri godine bila gotovo zamrla. Jedna od tih ekipa pobedila je u konkurenciji najmlađih, do 8 godina (Mihajlo Filipović, MilijaStojanović, Nikola Đorđević).

Posebne razloge za zadovoljstvo imali su Prokupčani. Višestruki državni prvak iz “Topličanina”, Uroš Grujić (11), potvrdio je da mu na ovim prostorima i dalje nema premca, ali je njegovoj zlatnoj medalji pridružio svoju mali Nikola Mitić (7). Taj dečak vežba već tri godine i svojim prvim zlatom pokazao je da u Prokuplju raste još jedan šampion.

Pobedu za “Olimp” iz Knjaževca doneo je Petar Milosavljević, a za Vlasotince Aleksandar Živković, obojica u “C” programu.

Zbog problema koje je doneo virus korona, prvenstvo jugoistočne Srbije bilo je prvo gimnastičko takmičenje za klubove u ovoj godini. Takmičarski ciklus biće nastavljen sledeće nedelje u Novom Sadu, kvalifikacijama za pojedinačno prvenstvo Srbije.

Piše: Zoran Marjanović

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com