Hronika

Pijan zgazio biciklistu, dobio tri i po godine zatvora

B. R. (39) iz Medošeca Apelacioni sud iz Niša osudio je na tri i po godine zatvora jer je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradao Zoran Savić (65) iz Klisure kod Doljevca.

Na taj način je izmenjena presuda Višeg suda u Nišu od 23. decembra prošle godine kojom mu je zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja izrečena kazna zatvora od četiri i po godine.

On se tereti da je 24. jula 2019. godine na putu Niš – Leskovac u ataru sela Klisura, teretnim vozilom „čeri ego“, vlasništvo njegove supruge, pod dejstvom alkohola od 2.5 promila, udario biciklistu Zorana Savića koji mu je dolazio u susret.

Udarac je bio tako jak da je nesrećni čovek odbačen dvadesetak metara u njivu, usled čega je preminuo na licu mesta.

Umesto da pozovu Hitnu pomoć i policiju, B.R. i njegov šurak kako je tvrdilo tužilaštvo, odlučili su da sakriju telo tako što su ga pokrili stabljikama kukuruzovine i pobegli, ali ih je odala registarska tablica koja im je otpala prilikom udesa. Nakon nesreće vratili su se u Medoševac gde su nastavili da piju.

Tužilaštvo je za B. R. tražilo sedam godina zatvora a za njegovog šuraka godinu i po.

Kao olakšavajuće okolnosti, sud je uzeo u obzir da je neosuđivan, relativno mlad čovek, porodičan, otac troje dece, da se pred sudom držao donekle korektno jer je delimično priznao delo.

Od otežavajućih okolnosti uzeto je u obzir to što je nehumano postupio, nije se zaustavio, ni pozvao Hitnu pomoć.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. leleee, podmukli ubica ima olakšavajuće okolnosti zato što je mlad i otac troje deteta !!!
    Gde je ovde mozak sudijama? Znači čovek je mrtav ni kriv ni dužan a ubica podmuklo zataškavao odnosno krio mrtvo telo i još nastavio da pije kao da je pogazio maćku ili kokošku. Srećom onaj gore sve beleži i gleda pa jednog dana svi dođu Bogu na sud. Tada neće nikome pomoći smešni apelacioni sud koji nije nikakav sud nego najobičnija lakrdija i ludilo u ovoj propaloj državici. Nisam žrtvi ni prijatelj ni rod već običan građanin kome ovakve presude, nečovečne presude itekako smetaju jer su van razuma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com