Društvo

Pijace rade redovno, ali uz nove mere

U JKP „Tržnica“ Niš kažu da su preduzeli sve predložene mere za sprečavanje nastanka i širenja infekcije izazvane koronavirusom. Na pijacama postoje pravila za prodavce, ali i za kupce.

Prodavci koji rade u zatvorenom prostoru, kao i zaposleni koji rade na rizičnim mestima, u obavezi su da nose maske i rukavice za jednokratnu upotrebu. Tezge za prodaju proizvoda moraju da budu udaljene jedan metar jedna od druge. Na pijacama je obezbeđeno minimum jedno mesto sa tekućom vodom za pranje i dezinfekciju ruku prilikom svakog ulaska na prodajni prostor pijace.

Iz JKP “Tržnica” napominju da su uz svaku česmu postavljeni dozeri sapuna koje će redari redovno dopunjavati. Kažu da se sve redovno čisti i dezinfikuje, a da sredstava ima dovoljno.

Kupcima je ograničeno kretanje – jedna kapija koristi se za ulaz na pijačni prostor, a druga kapija za izlaz sa pijačnog prostora.

“Svi koji rade direktno sa ljudima dužni su da nose zaštitne maske i rukavice jer su direktno izloženi. Za naše naplaćivače obezbedili smo dovoljno maski i rukavica. Zakupci koji rade u halama za prodaju mlečnih proizvoda obavezni su da nose svu neophodnu zaštitu”, kaže za Niške Vesti direktor JKP “Tržnica” Goran Đorđević.

S obzirom na to da u apotekama danima nema zaštitnih maski, u JKP “Tržnica” voljni su da ustupe maske prodavcima u halama koji ne uspeju da ih nađu. Ipak, to će biti moguće tek ukoliko uspeju da nabave veće količine.

I tokom vanrednog stanja pijace će redovno raditi jer su na otvorenom, a preduzete su sve potrebne mere, kaže Đorđević.

Kako bi i kupci i prodavci bili zaštićeni, sem maski i rukavica, potrebno je da građani poštuju smernice vezano za ulaz, odnosno za izlaz sa pijaca. Ovo je posebno važno jer, iako su znaci na vidnim mestima, retko ko od kupaca se pridržava smernica za kretanje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com