Društvo

Petogodišnji Petar pravi i prodaje srca kako bi deca koja su bolesna “mogla da kupe sirup”

Da humanost ne poznaje godine i da je najvažnije imati čisto srce dokazuje petogodišnji Petar Pešić iz Niša. On je došao na ideju da pravi srca, prodaje ih, a novac koji sakuplja stavlja u teglicu kako bi deca, kojoj je potrebno, “mogla da kupe sirup”.

Pravljenje figurica srca Petru je u početku bilo razonoda i igra. Simbolično ili ne, srca su u Petru probudila humanost i on je došao na ideju da ih proda, a novac donira deci kojoj je potreban za lečenje.

“Pravio je figurice i rekao mi je: Mama, imam sjajnu ideju! Da li ove firugrice mogu da prodajem i da te parke damo deci koja nemaju da kupe igračku ili deci koja su bolesna da kupe sirup?”, kaže Petrova majka Slađana.

Ona je odmah prihvatila njegovu ideju i podržala ga da ostvari tu svoju zamisao.

“Moja osećanja u tom trenutku se prosto ne mogu opisati rečima. Ja sam preponosna što imam takvog sina”, ističe Petrova majka.

Foto: S. Đ.

Pored srca, Petar je prodavao i čokoladice, jabuke, crteže, ali i omiljenu knjigu.

Petar iz Niša često odlazi kod svoje bake u Pirot. I baš je odlučio da novac donira svojim drugarima koji tamo žive.

Slađana kaže da će prikupljeni novac, koji je uredno sakupljao u svojoj teglici, donirati humanitarnoj organizaciji u Pirotu, kako bi se Petrova želja ostvarila da, barem neki od njegovih vršnjaka, može kada je bolestan “da kupi sirup”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com