Društvo

Petodnevni FESTIVAL NAUKE u Niškoj Banji

Od 28. jula do 1. avgusta u parku u Niškoj Banji biće organizovan prvi „Festival nauke“.Tokom pet večeri učenici će na zanimljiv i kreativan način prezentovati znanje stečeno tokom školovanja, sa ciljem da objasne i promovišu nauku na način podjednako blizak i jasan svima, bez obzira na godine i obrazovanje.

Tako će udruženo znanje iz geografije i hemije đaci pokazati konstruisanjem maketevulkana i erupcije, a engleski deljenjem pozitivnih poruka i prezentacijom ekstremnih sportova, za koje je čitava teritorija opština veoma pogodna.

Posetioce očekuje i nastup hora škole „Ivan Goran Kovačić“, koji je tradicionalno među najboljim u Srbiji, predstava, različite izložbe. Poznavanje origami veštine đaci će prikazati pravljenjem ramova u koje će stavljati male ikone i poklanjati ih prolaznicima.

Završnih večeri festivala biće prikazan film na otvorenom, a za kraj su pripremljene „Igre bez granica“ za sve učesnike, a ovo je samo deo onoga što očekuje meštane i posetioce Niške Banje tokom ovog festivala.

Festival su organizovali nastavnici i učenici osnovnih škola sa teritorije Gradske
opštine Niška Banja: „Ivan Goran Kovačić“ iz Niške Banje, „Đura Jakšić“ iz Jelašnice i „Dušan Tasković Srećko“ iz Sićeva, uz podršku Opštine.

Tačnu satnicu manifestacije možete pogledati ovde –  ФЕСТИВАЛ НАУКЕ – програм

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button