Društvo

Petnaesti protest “1 od 5 miliona” u Nišu možda i poslednji u ovakvoj formi

U Nišu je večeras održan 15. po redu protest “1 od 5 miliona”. Kako su organizatori iz Pokreta mladih najavili, sledi pauza zbog vaskršnjih praznika, a nakon toga, odlučiće kakvu će formu dobiti dalji protesti.

Na protestu su se okupljenim građanima obratili Miodrag Stanković, predsednik gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu i Jovan Tamburić, predsednik Sindikata penzionisanih vojnih lica.

“Svi mi ovde večeras smo došli bez prisile, za razliku od onih ucenjenih koji su morali da odu u Beograd da bi podržali ove koji vladaju uz pomoć laži, lažnog patriotizma, lažnih ekonomskih uspeha, laži o opoziciji i građanima”, rekao je Miodrag Stanković.

On je poručio da građani nikada gore nisu živeli i podsetio da je, kada se govori o medijskim slobodama, Srbija pala za 14 mesta i sada je među “Gambijom, Tanzanijom i sličnim zemljama”.

“Na njihovim medijima se govori o navodnom nasilju opozicije, a oni su ti koji sprovode nasilje. To smo videli prošlog petka kada su se zaključali u zgradi Skupštine grada. Zamislite, vlast je želela da štrajkuje i glađu protiv opozicije”, poručio je Stanković.

Foto: P.V.

Jovan Tamburić je okupljenim građanima rekao da su svi oni koji su nekada pljačkali narod , sada u vladajućoj stranci.

“U kojoj to ozibljnoj državi za ministre, predsednike opština i direktore javnih preduzeća i druge ustanove postavljaju ljude bez dana radnog iskustva i sa kupljenim diplomama i lažnim doktoratima?”, upitao je Tamburić.

On je poručio da Srbija nema budućnost bez lustracije i da država mora da obezbedi prava, interese i potrebe građana, a ne tajkuna i kriminalaca.

Nakon govora, krenulo se u protestnu šetnju, koja je prošla pored dopisništva RTS-a, a završena je gde i na prvom protestu, ispred Gradske kuće.

Foto: P.V.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com