Sport

Petković: Roditelji nisu bili oduševljeni što sam se vratila u Tel Aviv

Napad jedinica Hamasa na Izrael i odgovor vojske IDF bombardovanjem Gaze napravio je haos na Bliskom istoku, a pakao je u Tel Avivu proživljavala i rukometašica Teodora Petković iz Niša. Nekadašnja igračica Naise trenutno brani boje Holon Juvalima.

Uspela je da se ukrca u poslednji let za Srbiju i vrati iz ratom zahvaćenog Izraela, a svega nekoliko meseci kasnije, odlučila se za hrabar potez od koga bi mnogi pobegli, vratila se u Tel Aviv kako bi nastavila takmičenje.

Tada je o svemu što se dešavalo govorila ovako:

U razgovoru sa Aleksandar Ilić za portal “Novosti” otkrila je kakva je situacija tri meseca nakon početka rata.

“Prava noćna mora se dogodila tokom mog boravka u Izraelu početkom prošle godine”, počela je razgovor za Teodora, a potom je govorila o razlozima za povratak.

“Moj povratak u Tel Aviv je podstakla želja za rukometom najviše. Ovde sam se “odomaćila”. Moja druga sezona u Izraelu, u kome sam upoznala dosta dobrih ljudi na terenu i van njega. Cela država posvećena je sportu i podržava ga. Treba napomenuti da sam još uvek imala važeći ugovor, što mi nije ostavilo puno opcija da promenim državu”.

Planovi za nastavak karijere su…

“Naredna tri meseca sam u Izraelu, liga je u toku. Posle toga sledi pauza, još uvek ne znam i nemam određeni plan šta i kuda dalje. Uvek postoji mogućnost da se promeni zemlja i klub kada je sport u pitanju”.

Nišlijka se u Tel Aviv vratila 29. decembra i otkriva kakvo je stanje u odnosu na oktobar kada je rat počeo.

“Situacija u Izraelu se smirila u potpunosti u skoro celoj zemlji, a život se vratio u normalu. Od mog povratka u Tel Aviv 29. decembra nije bilo nikakvih neprijatnih situacija”.

Ističe Teodora da ima podršku svih u klubu.

“Imam punu podršku u svakom trenutku, od saigračica i svih u klubu. U kontaktu sam sa ljudima sa Balkana koji takođe borave u Tel Avivu kao i ljudima iz Izraela”.

Dodaje niška rukometašica da porodica nije blagonaklono gledala na njenu odluku da se vrati u prestonicu Izraela.

“Porodica je bila prestravljena, što je normalno. Pustila sam da prođe malo vremena, da se situacija smiri u Izraelu, samim tim su se i oni uverili da je bezbedno da se tamo vratim. Mogu slobodno da kažem da nisu bili najsrećniji zbog moje odluke”.

Teodora Petković (24) je karijeru počela u Naisi, u Nišu, gradu u kome je rođena. Od sezone 2017/18. nosila je dres pomenutog kluba, a od sezone 2022/23. nastupa za Holon Juvalim. Igra na poziciji levog beka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com