Društvo

Peticijom do ležećeg policajca u ulici Dušana Popovića

Stanovnici Ulice Dušana Popovića, pokrenuli su peticiju na internetu kojom traže da se u toj ulici postavi ležeći policajac. Kao razlog za njihov zahtev navode da automobili u toj ulici voze daleko brže od ograničene brzine od 30 km na sat.

 

“Svakodnevno su nam životi ugroženi, nemoguće je preći ulicu, pešaci čekaju i po nekoliko minuta dok se neko zaustavi, a kada se neko i zaustavi, uvek neko od iza pretiče. Mala deca svakodnevno tu prelaze ulicu, jer se osnovna škola nalazi na 500 metara odatle. Saobraćajne nesreće su na ovom mestu i više nego česte”, kažu sugrađani.

Oni podsećaju da je pre dve nedelje jedan nesvesni vozač udario ženu na pešačkom prelazu i nije se ni zaustavio, žena je i dalje u kritičnom stanju.

“Pre par meseci je motor udario u automobil, vozio je preko 100 km na sat, na ograničenje 30 na sat. Vozač motora je prošao sa jako teškim povredama opasnim po život. Da ne pričamo o tome koliko životinja je stradalo tu, samo je pre neki dan u prepodnevnim časovima stradao jedan mali pas, a uveče na istom mestu mačka. Ulica je velika, prometna, vozači ignorišu čak i pešacki prelaz”, dodaju u obrazloženju peticije.

Naselje je jako veliko i tu živi veliki broj male dece, starih ljudi i životinja. Zaštitimo nedužne živote, piše u pozivu građanima koji žele da daju podršku i potpišu peticiju.

Online peticiju možete pronaći OVDE.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com