DruštvoKultura

Peti EVERGREEN FESTIVAL krajem juna u znaku YU GRUPE

Peti Evergreen festival održava se ove godine od 28. do 30. juna na Letnjoj pozornici u Tvrđavi. Pored nastupa mladih rok bendova, čitav festival obojiće jubilej pola veka postojanja legendarne Yu Grupe.

Prvog dana festivala 28. juna planirani su nastupi mladih bendova u Banovini od 19 sati.

Sutradan 29. juna u bioskopu Vilin grad biće održana projekcija dokumentarnog filma YU GRUPA – TRENUTAK SNA reditelja Darka Lungulova.

„Yu Grupa – Trenutak sna“ je dokumentarna priča o rokenrol grupi koja je nadživela državu po kojoj je dobila ime, ali je i priča o jedinstvenoj porodici. Film prati trojicu braće Jelić koji odrastaju zajedno sa novom Jugoslavijom, 1940-ih godina. Epsko, ali istovremeno i duboko intimno ostvarenje, kreativno koristi arhivski materijal i do sada neobjavljivane Super 8 filmove da bi ispričao priču o trajanju, ljubavi i borbi. U ovaj film sniman sedam godina, a montiran duže od dve godine, stalo je 80 godina života, 60 i nešto godina sviranja rokenrola, 50 i nešto godina YU Grupe i 45 godina jedne bivše zemlje. U filmu učestvuju Žika Jelić, Dragi Jelić, Rade Jelić, Petar Jelić, Raša Đelmaš, Dragoljub Đuričić, Saša Radojević – Žule, Peca Popović, Siniša Škarica i drugi.

Trećeg dana festivala 30. juna na Letnjoj pozornici simfo – rok koncert Yu Grupe i orkestra Impresija, koji su ove godine dobitnici nagrade za životno delo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com