Servisne

Petak oblačan i hladan bez padavina

U većem delu Srbije sutra se nakon jutra sa mrazom i maglom očekuje oblačan, hladan i dan bez padavina, a slab sneg je moguć samo ponegde u planinsama, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Sunčani intervali će biti češći na istoku i jugu zemlje. Duvaće  slab i umeren zapadni i severozapadni vetar, u istočnoj Srbiji jak.

Najniža temperatura od minus 10 do minus pet stepeni Celzijusovih, ponegde i niža, a u Negotinskoj Krajini oko minus jedan stepen. Najviša temperatura od minus tri do dva, a u Negotinskoj Krajini oko četiri stepena.

Biometeorološka prognoza: Očekivana meteorološka situacija može imati relativno povolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Osobe sa srčanim i respiratornim problemima mogu osetiti izvesne tegobe. Promenlјivo raspoloženje i poremećaj sna su moguće meteoropatske reakcije.

Za vikend se očekuje suvo vreme sa sunčanim intervalima uz jutarnji i prepodnevni mraz i manji porast dnevnih temperatura. Samo će se još u subotu zadržati niska oblačnost duže tokom dana.

Početkom naredne nedelje očekuje se slabljenje jutarnjeg mraza uz dnevne temperature od tri do osam stepeni. U ponedeljak prolazno naoblačenje s kišom u brdsko-planinskim predelima, a ujutro ponegde i u nizijama sa susnežicom i snegom. U utorak suvo.

Od srede do kraja perioda (17 – 19.01.) pojačavanje jugozapadnog vetra i nagli porast temperature, a kiša će ponovo padati od četvrtka (18.01.).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com