Promo

Pet saveta za negu kože tokom zimskih dana

Zimski period, pored radosti zbog snega, može biti izuzetno nepovoljan za našu kožu. Hladnoća, vetar i manjak sunca dovode do sušenja, pucanja i iritacije naše kože, zbog toga je izuzetno bitna dodatna nega.

Kako bi Vaša koža održala mekoću i elastičnost tokom zimskih dana, DCP Hemigal predstavlja Vam pet praktičnih saveta.

  1. Tuširanje i nega kože tela
    Tokom zime tuširanje može lepo da nas ugreje i opusti, međutim predugo tuširanje jako toplom vodom, štetno može delovati na našu kožu. Previše topla voda ispire prirodna zaštitna ulja koja luči naša koža i ona može postati suva. Previše agresivne kupke i sapuni, takođe doprinose isušivanju i iritaciji kože, tako da bi trebalo koristiti proverene, blage preparate i kupke. Fitogal gelovi za tuširanje odličan su izbor za konstantnu hidriranost i mekoću Vaše kože.
  2. Nega kože ruku
    Koža ruku je najtanja i najosetljivija, a ruke su najčešće izložene hladnoći, tako da u toku zimski dana koža ruku postaje suva i ispucala, a neretka je pojava i iritacije i ekcema. Kako biste zaštitili kožu svojih ruku, izbegavajte duži kontakt sa sapunima i hemijskim sredstvima, utopljavajte ruke rukavicama i redovno nanosite Fitogal Specijalnu glicerinsku kremu.
  3. Nega kože lica
    Jako je bitno, tokom zimskog perioda, čuvati kožu lica, jer je veoma osetljiva i održavati je redovno čistom i hidriranom. Fitogal krema za lice Q10 sa vitaminima E i C, odličan je način hidratacije i potpune nege kože lica sa dodatnim enzimima Q10 i neophodnim vitaminima E i C.
  4. Nega usana
    Usne su izuzetno osetljive na hladnom vremenu. Lako se isuše i ispucaju. Kako ne biste imali problema sa ispucalim usnama, preporučuje se redovno nanošenje Labial proizvoda, koji sprečavaju gubljenje vlage i time onemogućavaju nastajanje i ublažuju već postojeću ispucalost usana.
  5. Nega lica nakon brijanja

    Foto: Pixabay

    Nakon svakog brijanja na koži lica javlja se iritacija, koja muškarcima stvara manje ili veće probleme. Hladnoća može smanjiti trenutni osećaj iritacije, međutim, sveže obrijana već oštećena koža lica, dodatno se isušuje. Neophodno je koristiti losione i balzame nakon brijanja koji će u trenutku hidrirati i zaštititi Vaše lice. Eliot losioni su intenzivni, nemasni losioni za normalnu i kožu osetljivu na brijače. Specijalna formula omogućava izrazito hidrantno, omekšavajuće i umirujuće delovanje na kožu nakon brijanja, čineći je sjajnom i glatkom. Sadrži ekstrakt hamamelisa i alantoin, komponente odgovorne za ubrzano zaceljivanje sitnih posekotina i sprečavanje upale kože.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com