Društvo

Pet miliona za zamenu stolarije na školi „Dr Zoran Đinđić“

Grad Niš i kompanija NIS,  u saradnji sa resornim ministarstvima Republike Srbije, opredelila  je sredstva za realizaciju projekata ,,Zajednici zajedno 2021“. Grad je predložio kompaniju NIS i njihovom odlukom, sredstva su  usmerena  na oblast zaštite životne sredine, a među onima koji su konkurisali za sredstva našla se i Osnovna škola „Dr Zoran Đinđić“ u Brzom Brodu.

Školi je na konkursu odobeno pet miliona dinara, a sredstva su uložena za zamenu stolarije. Školu je na konkurs prijavila direktorka Dragana Stevanović.

„Za sredstva smo konkurisali projektom  Insvesticiono održavanje – zamena stolarije na objektu OŠ ,,Dr Zoran Đinđić”, u oblasti energetske efikasnosti.  Komisija NIS kompanije, odabrala je  naš projekat i opredelila finansijska sredstva za zamenu stolarije  u vrednosti od  pet miliona dinara. Škola će tako sada dobiti novu stolariju, počev od prozora, što će u mnogome poboljšati njenu energetsku efikasnost i sprečiti gubitak toplotne energije“, objašnjava direktorka Dragana Stevanović.

Ona dodaje da su sredstva dobijena na konkursu od posebnog značaja za školu, a zamena stolarije na objektu  počinje naredne nedelje.

 „Kako je škola nedavno promenila sistem grejanja i  prešla da se greje na gas, uz zamenu dotrajale stolarije na objektu neće biti samo poboljšana energetska efikasnost objekta već će se i znatno smanjiti zagađenje životne sredine što nam je svima bio drugi cilj jer je očuvanje životne sredine i sprečavanje njenog zagađenja sada u centru pažnje. Na ovaj način dajemo svoj doprinos i tom cilju“, dodaje direktorka škole.

 

Osnovna škola „Dr Zoran Đinđić“ se nalazi u naselju Brzi Brod koje je u ekspanziji i koje ima 14.000 stanovnika.

U ovoj školskoj godini nastava se izvodi za 401 učenika, smeštenih u 16 odeljenja, i postoji potreba za proširivanjem radnog prostora i materijalne osnove rada. Škola prati savremene tokove, učestvuje u raznim projektima koji su usmereni na podizanje kvaliteta obrazovno-vaspitnog rada, stručnih kompetencija nastavnika, komunikacijskih veština i  povećanja bezbednosti učenika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Najbolja direktorka koju je ova škola videla. Blago njima svaki dan da zahvaljuju Bogu što im je ova žena došla tamo. Za razliku od onog ološa od direktora Nataše koja prstom nije mrdnula godinama a naša deca su se smrzavala. Bravo za novu direktorku

  2. Najbolja direktorka koju je ova škola videla. Svaki dan treba da zahvljujemo Bogu na njoj. Toliko toga je uradjeno za našu decu za kratko vreme. Za razliku od prethodne direktorke koja je bila balo rečeno katastrofa prstom nije mrdnula godinama. Deca su nam se smrzavala. Svaka čast novoj direktorki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com