Društvo

Pet miliona dinara iz gradske kase za čišćenje 50 divljih deponija

Iz godine u godinu izdvaja se sve više novca za čišćenje divljih deponija

Gradsko veće usvojilo je program uređenja i čišćenja divljih deponija na teritoriji grada Niša. Predviđeno je da se  tokom 2020. godine očisti ukupno 50 divljih deponija sa javnih površina, a one se nalaze na teritorijama svih pet gradskih opština. Prema procenama JKP “Mediana” na tim deponijama ukupno ima 4,5 hiljada metara kubnih otpada, a vrednost radova je pet miliona dinara.

To je za milion više nego prethodne godine, ali je, nažalost više i smeća, jer je tada bilo oko 3,5 hiljada metara kubnih otpada, poručila je Ivana Krstić, sekretar Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

“Ove godine imamo više otpada i to nam govori da još uvek mi nemamo ekološku svest na tom nivou. Iz godine u godinu izdvajamo sve više sredstava za čišćenje divljih deponija, umesto da idemo ka jednom trendu opadanja”, izjavila je Krstić.

Ona je kazala da su programom tačno definisane lokacije gde su divlje deponije koje će biti uklonjene, a najviše ih ima na teritoriji Gradske opštine Crveni Krst.

“Imamo tu jednu ružnu naviku da pored puta, pored reka, sve ono što nam je nepotrebno tu bacamo. Opet ponavljam, mnogo je bitna svest o tome”, istakla je Krstić.

Čišćenje deponija krenuće nakon potpisivanja ugovora i sa prvim lepim danima, dodala je Ivana Krstić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com