Promo

PET IDEJA za uređenje dvorišta

Proleće je period kada nas lepo vreme mami da više vremena provodimo napolju i uživamo u zracima sunca. Zamenili smo tople domove za bašte gde ćemo se opuštati na kraju napornog dana. Svakako da je dvorište važan deo kuće u letnjim mesecima.

Poželeli ste da vaš dom dobije oazu za opuštanje u toplim danima?
U tekstu dalje vam nudimo predloge za uređenje dvorišta, baš po vašoj meri.

  1.   Baštenski nameštaj

Udoban baštenski nameštaj je nezaobilazan deo svakog eksterijera. Pravi odabir će dati posebnu notu Vašoj maloj oazi i dodati toplinu prostoru u kome provodite vreme sa porodicom i prijateljima. Prilikom odabira baštenske garniture, treba izabrati onu koja najbolje odgovara Vašoj bašti i koja će odrediti atmosferu vrta, bilo da se radi o staklenom, drvenom, metalnom ili nameštaju od ratana.

Da bi imali dvorište kao iz časopisa, ne treba izvajati velike količine novca, potrebno je samo pustiti mašti na volju.

  1.   Dekorativni kamen

Pored baštenskog nameštaja potrebno je urediti staze u dvorištu kako bi ugođaj bio potpun. Uz malo truda i bez velikih troskova, Vaše dvorište može izgledati neverovatno.

Idelan način da popločate vrt ili stazu  je da iskoristite dekorativni kamen, koji možete naći u raznim oblicima i bojama, i što je najvažnije, po vrlo pristupačnim cenama. Naš predlog je dekorativni kamen sa mermerne plaže Tasosa, koji prelepo izgleda, a pritom ne košta mnogo. 

Svako ko je posetio grčko ostrvo Tasos i čuvenu mermernu plažu prekrivenu, sitnim belim kamenčićima, ostao je bez daha od lepote. Plaža je jedinstvena jer se nalazi u podnožju rudnika gde se prerađuje mermer, koji se doprema direktno u Vaše domove. 

  1.   Alati za uređenje bašte

Zelenilo je neizostavan deo svakog dvorišta, a na stil bašte će u velikoj meri uticati i biljne vrste koje odaberete. Pored bajkovitog cveća neobičnih i veselih boja, bilo bi idealno da negujete zeleni travnjak ili pak veliko drvo. Zelenilo osim što doprinosi da dvorište izleda lepše, tokom vrelih letnjih dana predstavlja toplotnu izolaciju. Da bi baštenski prostor izgledao sredjeno i opuštajuće, dovoljno je da posedujete adekvatan baštenski alat i malo mašte.

  1.   Osvetljenje

Za postizanje lepe i magične atmosfere rasveta igra veliku ulogu. Čim padne prvi mrak, pale se baštenske svetiljke, a Vaše dvorište dobija potpuno novi izgled. Osvetlite dvorište sa stilom i napravite ugodan ambijent. Sigurno da ćete tople noći provoditi na otvorenom, zato je bitno da imate pogodno osvetljenje u vidu lampi, fenjera za one koji su u retro stilu, ili svećnjaka koji daju romantičnu notu, a pritom izgledaju vrlo dekorativno. 

  1.   Dekoracija

I za kraj detalji su ono što čine prostor potpunim. Začinite baštu malim i slatkim detaljima. Jedan od najbitnijih detalja za baštenski nameštaj su baštenski jastuci, koji pored toga što će vam boravak biti udobniji, doprineće da Vaše dvorište odiše toplinom doma. Birajte ih u veselim prolećnim bojama. Nemojte zaboraviti i saksije za cveće različitih boja i dezena, koje će Vam pomoći da Vaš prostor zasija u punom sjaju.

Krajnji cilj uređenja dvorišta je da napravite vrt koji će odgovarati Vašim potrebama. Odvažite se i učinite dvorište idealnim za druženje!

LOGOS HOME
Majakovskog bb, Niš
www.logostrgovine.rs
FACEBOOK
INSTAGRAM

Za sve informacije o novitetima i akcijama možete zapratiti LOGOS TRGOVINE na Instagramu i Fejsbuku.

Radno vreme prodavnice radnim danima i subotom biće od 9 do 21, a nedeljom od 10 do 17 sati.

Logos Home lokacija

[iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d11610.629315062533!2d21.9030399432631!3d43.321432326994326!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x4755b1414226a361%3A0x818053912242c569!2sLOGOS%20HOME!5e0!3m2!1ssr!2srs!4v1613648166447!5m2!1ssr!2srs” width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0;” allowfullscreen=”” aria-hidden=”false” tabindex=”0″]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com