Kultura

Pesmom “prošetali” kroz epohe i obišli planetu

Novogodišnji koncert, koji po tradiciji na kraju svake godine organizuje Univerzitet u Nišu sa Studentskim kulturnim centrom, ispunio je sva očekivanja, a Akademski hor SKC-a još jednom se pokazao u najboljem svetlu.

Muzičko putovanje kroz različite epohe i zemlje sveta Akademski hor je, vođen dirigentskom palicom mr Zorana Stanisavljevića, počeo pesmom „Gaudeamus igitur“, a potom su, u svom prepoznatljivom stilu, oživeo brojne numere, od klasika, preko narodnih pesama, pa sve do modernog džeza.

Na koncertu je nastupio i Ženski akademski hor Studentskog kulturnog centra Niš pod dirigentskom palicom mr Ivane Mirović, a gosti koncerta bili su i Art family trio, vokalna grupa Niške devojke i Dejana Radanović, harmonika. Solisti su bili Mina Milićević, sopran, Isidora Baćević, alt, Marko Milisavljević, bas. Muzička pratnja horu bili su Ingrid Janković, klavir, Nikola Cvetković, klavir, Anđela Stanković, klavir, Ivana Babović, klavir, Milan Jovanović, klavir, Marko Kandić ,gitara i Oliver Nikolić, udaraljke.

Na koncertu je izvedeno 19 pesama, a neke od njih su Marš patuljaka,E. Grieg, Stiže proleće, P. Česnokov, Ena to xelidoni, M. Teodorakis, O Sole mio, E. di Capua, Halellujah,Cohen/Emerson…

Pre izvođenja poslednje pesme rektor Univerziteta u Nišu profesor dr Dragan Antić poželeo je srećne novogodišnje i božićne praznike, a zatim su, za kraj, horisti izveli numeru What a wonderful world.

Akademski hor i Ženski akadamski hor su sinoćnjim koncertom na najbolji mogući način završili uspešnu 2018. godinu, koja im je donela brojne nastupe i nagrade. Studentski kulturni centar ponosan je na svoje pevače i dirigente ali i na publiku koja je tokom cele godine pratila njihove nastupe i davala im neizmernu podršku i podstrek da budu još bolji. Ovim koncertom horovi su opravdali sva očekivanja publike.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com