Sport

Pešić objavio spisak igrača – Teodosić i Bjelica predvode orlove

Košarkaška reprezentacija Srbije je sinoć je počela sa uvodnim treninzima u sklopu priprema pred poslednja dva meča prve faze kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. Zvaničan start priprema biće 23. juna, a do tada će selektor Pešić i njegovi saradnici raditi sa igračima koji su ranije završili sezonu i kojima je potreban uvod u maksimalne napore takmičarskog ritma u kvalifikacijama.

Tim na koji će selektor računati u ovom kvalifikacionom „prozoru“ biće kompletiran pred zvaničan start priprema.

Selektor Srbije objavio je listu kandidata:

_____________________________________________________________________________________________________________________

Aleksa Avramović, Aleksa Uskoković, Aleksa Novaković, Ognjen Jaramaz, Danilo Anđušić, Miloš Teodosić, Vanja Marinković, Dejan Todorović, Nemanja Dangubić, Uroš Trifunović, Dejan Davidovac, Nemanja Bjelica, Balša Koprivica, Boriša Simanić, Marko Jagodić-Kuridža, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Marko Pecarski, Boban Marjanović, Nikola Jović.

Prva dva dana, srpski nacionalni tim će se pripremati u Beogradu, a u tom periodu će biti organizovana i konferencija za medije kojom će kvalifikacioni prozor biti i zvanično najavljen.

U subotu, 25. juna, reprezentacija Srbije putuje za Niš gde će nastaviti sa pripremama. U sredu, 29. juna, tim Srbije putuje iz Niša za Rigu, gde će 30. juna igrati protiv Letonije.

Nakon utakmice, reprezentacija se vraća u Niš gde će 3. jula od 21 čas dočekati reprezentaciju Belgije.

Na četiri odigrane utakmice do sada, tim Srbije ima 3 pobede i jedan poraz, a naredne dve utakmice su od velike važnosti pred drugu fazu kvalifikacija jer se ostvareni rezultati prenose u novoformiranu grupu u kojoj će Srbija, Letonija i Belgija odmeriti snage sa timovima Grčke, Turske i Velike Britanije. Od tih šest timova, samo tri će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo 2023.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com