Virus KoronaZdravlje

Perišić: Ugovori na neodređeno za medicinare koji budu zaposleni u kovid bolnici u Kruševcu

Klinički centar Niš raspisao je konkurs za zaposlenje 126 lekara, 507 medicinskih tehničara i 8 farmaceuta za potrebne kovid bolnice u Kruševcu i oni će, prema rečima direktora KC Niš Zorana Perišića, dobiti zaposlenje za stalno.

 

 

“Klinički centar Niš dobio je logistiku rada kovid bolnice u Kruševcu, uključujući i raspisivanje ovog konkursa, snabdevanje medicinskim i potrošnim materijalom”, izjavio je Perišić.

On je naglasio da će medicinski radnici biti zaposleni za potrebe Zdravstvenog centra Kruševac, da će biti primljeni na neodređeno i da će, nakon epidemije, ti ljudi ostati da da rade u ZC Kruševac.

“ZC Kruševac je dobio nalog da raspiše konkurs za nemedicinsko osoblje i oni su to već i uradili”, izjavio je Perišić.

Što se tiče medicinskih radnika u KC Niš koji su dobili ugovore na određeno u vreme epidemije, Perišić je istakao da će uraditi sve što može da se njihov status reši.

“Oko 120 lekara koji su primljeni i koji su od prvog dana borbe protiv kovida na prvim linijama. Oni su učinili puno za zdravstveni sistem Srbije, a Zdravstveni sistem najmanje što može jeste da im da zaposlenje za stalno”, kazao je Perišić.

On je naglasio da će se boriti za njih da se to uradi što pre.

“Obavio sam potrebne kontakte, o tehnikalijama kako se to radi, da bi tim mladim ljudima koji su vodili ovu borbu,  koji vode, a i vodiće,  rešili status i ja mislim da ćemo imati vrlo brzo dobre vesti”, zaključio je Perišić.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com