Virus Korona

Perišić: U kovid bolnicama u Nišu ima mesta za obolele od kovida

Direktor niškog Kliničkog centra i koordinator Kovid bolnice u Kruševcu Zoran Perišić izjavio je danas da u tim zdravstvenim ustanovama, Vojnoj bolnici i u “Čairu” ima slobodnih mesta za zbrinjavanje pacijenata obolelih od koronavirusa.

 

 

“U stacionaru Kliničkog centra u Nišu leži nešto više od 200 pacijenata, a ne računajući jedinice intenzivnog lečenja i Infektivne klinike, to znači da imamo još najmanje 30 do 40 kreveta”, izjavio je Perišić.

Prema njegovim rečima, u Vojnoj bolnici su na lečenju 33 pacijenta, tako da je slobodnih postelja 15 do 17, a u “Čairu” su 34 pacijenta što je 25 odsto kapaciteta te privremene kovid bolnice.

“U Kovid bolnici u Kruševcu imamo trenutno 46 pacijenata i većina su u jedinici poluintenzivne nege, nekoliko u intenzivnoj nezi i na respiratoru. Imali smo na žalost i najteže ishode”, izjavio je Perišić.

Kako je kazao, Kovid bolnica u Kruševcu vrlo brzo će biti sposobna da funkcioniše u punom kapacitetu pošto se u centralnom objektu privodi kraju montiranje dijagnostičkih aparata.

Perišić je dodao da će u punom kapacitetu taj objekat imati 150 postelja za intenzivno lečenje i blizu 350 postelja za poluintenzivnu negu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com