Hronika

Perišić: U incidentu lakše povređene dve doktorke i medicinka sestra

Povodom incidenta koji se danas oko 13,15 časova dogodio u kovid bolnici Kliničkog centra u Nišu oglasio se direktor te zdravstvene ustanove Zoran Perišić i istakao da se boca sa kiseonikom zapalila, ali da da težih posledica nije bilo.

Perišić je rekao da se boca zapalila prilikom transporta pacijenta iz kola Hitne pomoći u jedinicu intenzivne nege kovid bolnice.

„Pacijent je dobio priručnu bocu kiseonika, kakvih mi dnevno izmenimo na stotine. Ta boca se prilikom povećanja protoka kiseonika kroz nju, zapalila. Osoblje je priskočilo, ugasilo vatru, ali su tom prilikom povrede zadobile dve doktorke sa anestezije i jedna anestetičarka“, kazao je Perišić.

Prema njegovim rečima, doktorke i medicinska sestra nemaju ozbiljne opekotine, već manje „blast“ povrede i oprljenu kosu.

„Obišao sam ih, imaju manje povrede, biće smeštene kraće vreme u Klinički centar radi posmatranja, jer mislimo da ćemo moći da ih brzo pustimo“, istakao je Perišić.

On je demantovao navode da ima povredjenih pacijenata.

„Na tom mestu se nalazio samo jedan pacijent i nije povredjen. Imao je saturaciju od 58 odsto i osoblje je želelo da mu što pre pruži najbolju moguću pomoć kada je došlo do paljenja boce“, izjavio je Perišić.

Incident će biti ispitan, dodao je, kako bi se videlo da li postoji nečiji propust.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button