Zdravlje

PERIŠIĆ: Od iduće godine prvi put u Nišu i elektrofiziologija

Univerzitetski klinički centar u Nišu pored dve novootvorene angiosale planira za iduću godinu opremanje i Novog kliničkog centra uz podršku Ministarstva zdravlja, kazao je direktor UKC Niš profesor dr Zoran Perišić tokom posete ministra zdravlja kliničkom centru Zlatibora Lončara gde je obišao dva novopremljene angiosale na Klinici za kardiohirurgiju.

 

“Nastavljamo da opremamo Novi klinički centar. U planu za narednu godinu je elektrofiziologija koja nikada nije rađena u Nišu. Ministarstvo je pre tri godine predvidelo da će to trebati i nabavilo je deo opreme koja se može koristiti u te svrhe. Dakle, od naredne godine će i elektrofiziologija biti u paleti onoga što mogu da ponude kardiološki delovi UKC Niš”, najavio je Perišić.

Perišić je objasnio da je sada, na neki način, zatvoren krug kada se radi o zbrinjavanju pacijenata koji su kardiološki pacijenti.

“Uz saglasnost ministra zdravlja Zlatibora Lonačara napravili su Organizacionu jedinicu ili neki krug algoritam za zbrinjavanje ovih pacijenata koji ne postoji nigde u Srbiji. Ministar je prepoznao značaj koncepta koji smo predložili gde je prijemna ambulanta kardiologije udaljena samo 15 metara od koronarne jedinice, 20 metara od invazivne koja se naslanja na kardiohirurgiju. Time se put pacijenta maksimalno skraćuje i ne postoji mogućnost da on bude kraće. U tom algoritmu brzog zbrivanja pacijenta sa najtežim obolenjima, kardiološkim pre svega, mislim na akutnim infarktom miokarda mi dobijamo puno”, naglasio je direktor UKC Niš dr Zoran Perišić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com