Društvo

Perišić: Bolje je, stabilno je, ali nije vreme za opuštanje

Noć u kojoj je dočekana Nova 2021.godina protekla mirno i sve službe u Kliničkom centru, doktori i medicinske sestre, obavile su svoj posao onako kako se to od njih i očekuje profesionalno, odgovorno i efikasno, kazao je profesor dr Zoran Perišić, direktor Kliničkog centra u Nišu.

 

 

„U kovid bolnicama je 283 pacijenta a njih sedmoro je u teškom stanju , ostali nisu životno ugroženi. Pacijentima se pruža sva potrebna terapija, imamo sve što je potrebno za njihovo lečenje, lekove i ostalo, a u dovoljnim količinama imamo i zaštitnu opremu . Situacija  je za nijansu stabilnija nego prethodnih dana i iz dana u dan je tako jer se , kao prvo, smanjuje broj pregleda koje imamo a samim tim i broj prijema. Bolje je, stabilno je ali nije vreme za opuštanje“- kazao je Perišić.

Prema njegovim rečima broj prijema kovid pacijenata je juče bio 33. To je 10  posto kapaciteta. Potrebno je još da sačekamo da li će nam  Sveti Nikola i Nova godina i Božić dati reperkusiju još nekih pikova u ovom talasu ili ne i onda može da se krene sa razmišljanjem šta dalje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com