Sport

Perendija za jači Radnički

Radnički je dobio još jedno veliko pojačanje. Iskusni (31) defanzivac Milan Perendija priključio se ekipi uoči odlaska na zimske pipreme u Antaliju. Perendija je nekadašnji štoper Partizana, a 2011. godine je u dresu Ocelula igrao u grupnoj fazi Lige Šampiona.

I ovim potezom potvrđena je odlučnost uprave kluba, sa predsednikom Ivicom Tončevim na čelu, da se napravi konkurentan sastav, čije su ambicije da, nakon više od tri decenije, zaigra u Evropi.

U Niš sam došao na poziv predsednika Ivice Tončeva. Privukle su me visoke ambicije ka evropskim takmičenjima i bez mnogo razmišljanja sam prihvatio ponuđene uslove. Radnički ima veoma dobar tim, koji ovih dana dobija jednako dobra pojačanja, i verujem da ćemo zajedničkim snagama uspeti da ostvarimo cilj koji je pred nama – istakao je Milan Perendija.

Nekadašnji fudbaler Partizana je istakao da se raduje pripremama koje predstoje, kao i da jedva čeka da zaigra sa novim saigraičma.

Milan Perendija je karijeru započeo u omladinskoj ekipi Partizana, a kao senior je nosio i dresove Voždovca i Teleoptika. Internacionalnu karijeru gradio je najpre u Makedoniji, gde je igrao za Vardar i Rabotnički, a potom je četiri godine nastupao u Rumuniji, za Ocelul iz Galacija. U Radnički dolazi iz ruske Mordovije, gde je za tri godine odigrao 70 mečeva i postigao tri gola.

Perendija je četvrto pojačanje Radničkog ove zime. Pre njega, ugovore sa niškim superligašem potpisali su Vladimir Volkov, Anid Travančić i Japanac Rijota Noma.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com