Društvo

Penzionerima odmor na moru o trošku opštine

Penzioneri sa područja Gradske opštine Medijana, njih 200, putovaće ove godine na letovanje u Grčku, o trošku ove opštine. Uslov je da njihova penzija ne prelazi iznos od 23.700 dinara i da isključivo imaju prebivalište na području Gradske opštine Medijana.

O uslovima putovanja sa predstavnicima penzionerskih udruženja u Nišu razgovarao je predsednik Gradske opštine Medijana, Milan Krstić.

“Ideja je da na ovo letovanje idu penzioneri koji nikada nisu imali priliku da vide more i uživaju, jer su to svojim radom i požrtvovanjem za decu, unuke i uopšte društvo zaslužili “, rekao je Krstić i dodao da je ovom akcijom nastavljena briga opštine  o  starijoj generaciji.

“Organizovali smo prošle godine besplatne izlete za penzionere do banja po njihovom izboru, u toku je škola kompjutera takođe na zahtev sugrađana koji žele da se edukuju i nastavićemo da ispunjavamo zahteve građana u okviru novčanih mogućnosti koje Gradska opština Medijana ima”, kazao je prvi čovek najveće niške opštine.

Predstavnici udruženja koja okupljaju penzionere sa područja niške Medijane pozdravili su akciju naglasivši da nikada nisu imali veću podršku i razumevanje od lokalne samouprave na čijem području žive i rade nego sada. Svestrano će se uključiti u organizaciju kako bi besplatan odmor dobili penzioneri koji ispunjavaju predviđene uslove.

Da podsetimo, opština Medijana je nedavno najavila i organizaciju letovanja za 400 učenika četvrtog, petog, šestog i sedmog razreda na sedmodnevno letovanje u Grčku. Programom letovanja, koje prvi put organizuje jedna niška gradska opština za svoje učenike, obuhvaćeno je deset osnovnih škola sa područja Medijane.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com