Društvo

Pekari pomažu najugroženijim porodicama

Ideja da se najugroženijim porodicima sa teritorije opštine Medijana podelimo pakete rodila se na manifestaciji Dani bureka, a danas je realizovana, kaže Bratislav Vukadinović, predsednik Unije pekara Niš i dodao da na ovaj način žele da se oduže i ovoj gradskoj opštini koja je njima pomogla oko organizacije njihove manifestacije i tada bila jedan od najvećih donatora. Za porodice kojima je potrebna pomoć pripremljana su sto paketa. U njima je po pet kilograma brašna, 2 kilograma šećera, litar zejtina , kilogram sira, litar ipo jogurta, čajevi, supe, pirinač, sokovi, kafa.

„Hteli smo da na neki način uzvratimo podršku koju smo dobili od opštine Medijana i onda se Unija pekara dogovorila sa dragim prijateljima iz ove opštine da organizujemo jednu donatorsku akciju , da okupimo ljude sa kojima sarađujemo i da na ovaj način, donekle, ublažimo teškoće naših sugrađana koji imaju najviše egzistencijalnih problema, a nalaze se na evidenciji Centra za socijalni rad”, rekao je predsednik Unije pekara Niša Bratislav Vukadinović.

On je dodao da će akcija biti periodična, a već naredna će se dogoditi pred samu Novu godinu. Tu nije kraj saradnje Unije pekara Niš sa opštinom Medijana.

„Imamo dogovor sa opštinom Medijana da počnemo sa podelom hleba i peciva za sve one kojima je najpotrebnije. Jedan put nedeljno će vozilo Unije pekara da obiđe sve pekare i sve ono što je ostalo od juče da bude lepo upakovano , higijenski, i da osoba koja ima sanitarni pregled, na punktu gde odredi opština Medijana to podeli onima kojima je najpotrebnije“, dodao je Vukadinović i zahvalio se svim privatnim pekarama koje su na ovaj način pokazale da im zarada nije uvek na prvom mestu, već da su tu i da pomognu kada je to potrebno.

Predsednik gradske opštine Medijana, koja inače spada u red razvijenijih opština rekao je da se ova gradska samouprava se trudi da sva sredstva sugrađana naplaćena kroz porez budu vraćena kroz projekte ali i jednokratna socijalna davanja.

“Znamo da ovo nije dovoljno , da veliki broj naših sugrađana živi socijalno loše, ali mi se trudimo da pomognemo koliko smo u mogućnosti . Trudimo se da obezbedimo što više donatora. Ovo je prvi korak. Do Nove godine se nadamo da ćemo imati još jednu ovakvu akciju. Trudićemo se da i u narednoj godini nstavimo sa pomaganjem našim sugrađanima. Imamo mogućnost dodele jednokrtane socijane pomoći . Odabrali smo prvih sto porodica koje su najugroženije. To su porodice sa više dece , gde ljudi ne rade , nemaju dovoljno prihoda, na ovaj način pomažemo i tako će biti u budućnosti”, istako je Nebojša Kocić, predsednik Gradske opštine Medijana.

„Meni mnogo znači ova pomoć. Svima nama koji smo ovde znači jer mi smo penzioneri sa najnižom penzijom. Zahvalni smo predsedniku, opštini i svim ljudima koji nam pomažu. Predsednik je dobar čovek i opština Medijana nas pomaže”, rekla je jedna penzionerka prilikom podele paketa.

Slično misle i drugi , ali smatraju da ovakav vid pomoći treba da bude češći.

„Rebalansom smo uvećali za 50 posto socijalna davanja, sa pet na sedam miliona i gledamo kroz taj vid pomoći da sugrađanima izađemo u susret . Nacrtom budžeta za naredni godinu mi ćemo se potruditi da pojačamo budžetske linije, budžetse stavke , socijalu kao što smo radili u prethodnoj godini , uradićemo i ove a nastojaćemo da iz sopstvenih sredstava pomognemo socijalno ugroženim stanovnicima“ obećao je predsednik Nebojša Kocić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com