DruštvoRegion

PD “Preslap” organizuje zimski uspon na pet vrhova Kopaonika

Planinarsko društvo „Preslap“ organizuje u nedelju, 3.marta 2019.godine, zimski uspon na pet vrhova planine Kopaonik, sa mogućnošću da svi oni koji ne budu planinarili – dan provedu na skijanju u skijaškom centru Kopaonik.

Pet vrhova Kopaonika koji su predviđeni za odredište zimskog uspona na ovu planinu su: Velika Gobelja (1932 m), Veliki Karaman (1936 m), Mali Karaman (1904 m), Nebeske stolice (1913 m) i Suvo rudište (1976 m).

“Kružna trasa koja počinje na prevoju Jaram, a završava se u naselju Kopaonik, ukupne je dužine 18 kilometara, i ne spada u posebno zahtevne. Visinske razlike nisu prevelike i staze su prohodne. Trasa većinom vodi obodom skijaških staza Kopaonika, a prema vrhu Nebeske stolice, planinarke i planinari napustiće područje skijaškog centra, i obilazno, ispod Pančićevog vrha i dalje od staze Krčmar, doći na najaktraktivniji vrh središnjeg Kopaonika – Nebeske stolice”, navode iz PD “Preslap”.

Oni dodaju da će, simbolično, počast velikom naučniku Josifu Pančiću planinarke i planinari odati na vrhu Suvo rudište, gde je podignut veliki obelisk u čast ovom velikanu.

Na akciju se polazi u nedelju, 3.marta, u 05:30 sati, sa parkinga tržnog centra „Roda“ u Nišu. Troškovi prevoza su 1200 dinara.

Svi zaniteresovani za učešće na ovoj akciji mogu se prijaviti kod vodiča Planinarskog društva „Preslap“, a to su Miroslav Dokman (telefon: 062/205-977), Nenad Stevanović (telefon: 062/637-771) i Dejan Radojlović (telefon: 063/498-018), a vodiči će pružiti i sve dodatne informacije i savete oko obuće, odeće i opreme.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com